sahilde yaşayıp etrafınızdakilere bu sorulara sorarsanız tabi cevap veremezsiniz. ama gidin bir ortaanadolu veya doğu anadoluya bakın işte görürsünüz o zaman kim veriyor akp ye oyu diye.
bütün türkiyeyi sadece, kendi arkadaş çevresi ve şu amele güruhu olan sözlükten ibaret sanan adam lakırdısıdır.
komiktir.
adamlar %50 yi aştılar hala edilen muhabbete bak. *
ygs'de bile şehven de olsa yazılımdan kaynaklanan kopya skandalları ortaya çıkıyor, bir okulda sadece kız öğrenciler sınava alınınca "bilgisayar, yazılım hatası" deniyor. peki sen seçimlerde "şehven" de olsa yazılımda hatalar olmadığını nerden biliyorsun? geçen seçimde birkaç ilde tam oylar sayılırken neden elektrikler kesildi?
yani kısaca "onlar" ve sanal ortamdaki destekçileri oy veriyor.
Mal insanın çevresi ve yaşadığı coğrafyaya göre verdiği tepkidir. Aynı tepkiyi referandumda gördük. Öyle ki herkes çevresine göre analiz yapıp Hayır çıkacağını düşünüyordu. Oysa ki sen zaten oy verenlerle takılmıyorsun ki arkadaş.
türkiye seçmenin kaypaklığının göstergesi olan durumdur. isteyen inanır isteyen inanmaz. 2007 yılında karadeniz sahil otoyolunun açılışı için görevli olarak samsundan başlayarak trabzon'a kadar gittiğimiz dönemde samsun, ordu, giresun ve trabzon'da bölge insanıyla konuşma fırsatı yakaladık. trabzon'da yol-iş sendikasının yaptırdığı bir ilköğretim okulunun açılışını da yapacak olan başbakan'a özellikle fındık ve çay konusunda ateş püsküren bölge insanının çoğu 22 temmuz seçimlerinde kesinlikle akp'ye oy vermeyeceğini, akp'nin bölge insanını çok mağdur ettiğini anlatıyorlardı. sonra 22 temmuz seçimleri yapıldı ve sonuç:
destekledikleri partinin oy oranı yüzde 40 ın üzerinde olmasına rağmen, " ben oy verdim" diyemeyen seçmenlerin durumuna, diğer partilerin seçmenlerinin anlam verememesidir. desteklediğin partinin yaptıklarının arkasında duramayacaksan, bilinçsiz oy verip iktidara getirmeyeceksin efendim.