selamın aleyküm ün dini bir ifade sanılması

entry6 galeri0
    1.
  1. gündelik yaşamda sıklıkla karşılaşılan bir durum olan, selamlama biçimini; o kişinin ideolojisiyle, kültürüyle, inancıyla bağdaştırma eylemi acaba nelere sebep oluyor? selamın aleyküm mü yoksa merhaba mı? hele hele merhaba diyince aleyküm selam yanıtıyla karşılaşan yada selamün aleyküm diyince merhaba yanıtıyla karşılaşan insanlara, adeta selam öyle verilmez dercesine indirilien bu sert tokatlar nasıl bir zihniyetin eseridir. herşeyden önce siz nasıl selam vermeyi tercih ederseniz edin karşınızda ki insanın selamına, selamla karşılık vermek yerine ona ders vermeye çalışmak çok büyük bir nezaketsizlik ve aslında kültürsüz olan benim diye bağırmaktır.

    selamin aleyküm ifadesini doğrudan doğruya islam diniyle bağdaştırıp, ''içeri girdiğinde selamın aleyküm diyenlere şaşıyorum, ya ben müslüman değilsem'' diyip haklı bir soru soran insanlara şahit oluyorum. herşeyden önce siz müslüman olmayabilirsiniz. şöyle düşünün bu dine inanan bir birey var karşınızda ve sizi en kutsal, en saygın saydığı biçimde selamlıyor. size tanrısının selamını getiriyor. inanmasanız bile, '' ben senin tanrına inanmıyorum köpek, tanrını da al git'' demek doğru mudur. bunun dışında selamın aleyküm ifadesini bu toplumun 1000 yıldır kullandığını düşünürsek, bu ifade dini bir ifade olmaktan çıkıp çoktan kültürün bir parçası olmuştur.
    5 ...
  2. 2.
  3. çok da takılmaması gereken bir olaya fazlasıyla takıp haliyle haklı sebepler çıkarılmasına şahit olduğumuz konudur... ha bu arada
    " ve aleyküm selam"
    4 ...
  4. 3.
  5. sanmaktan öte dini bir ifadedir. adam allah'a inanmıyorsa niye onun selamını alsın, versin.
    0 ...
  6. 4.
  7. allah'ın selamı her şekilde verilebileceği için katliam yapmaktır.
    örneğin:
    (bkz: selamın hello)
    0 ...
  8. 5.
  9. günümüzde bile yaşayan bir cult olan hospitalier şövalyeleri'nin (bkz: malta tarikatı) Tapınak Şövalyeleri karşısında etkinliğini arttırmasının öncesinde Kudüs Krallığının tebasında yaşayan hristiyanların da kullanmaktan çekinmediği bir söz öbeğiydi.
    0 ...
  10. 6.
  11. bir şeyin kökeni ne olursa olsun yüzyıllar boyu bir kullanımdan sonra artık topluma mal olur ve öncelikle kültürün kendisine ait olan bir nesne olur. selamin aleyküm dini kökenli bir ifade olup artık topluma mal olmuş bir ifadedir. evlilik kurumunun da temeli aslında din hukuk kurallarından gelir fakat günümüzde artık toplumlara mal olmuştur.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük