Bunu erkek erkeğe çok yaparız. "naber canım / kardeşim / dostum /" deyip yanak yanağa öpüşmek aşırı gay bir hareket gibi algılandığı için, iki tane sinirli keçi gibi, kafa tokuşturmağa çalışırız, tam da yapamayıp sikimsonik hallere gireriz.
Ne salak bir şey ya. Sokacam tokuşturmağa necati, el sık otur işte, yapamıyoruz bu işi.
Yavaş yavaş ortadan kalkan gelenektir.
Hiç sevmezdim ben bunu. Elini sıkıyorsun sonra kafaları Sağdan soldan küt küt vurduruyorsun. Kim çıkarmış acaba bunu.
Tamamen erkeğin dudağının diğer erkeğe değmemesi için yapılan bir eylem. Siyasi sebebi de mantıklı sebebi budur , diğer tarafı da bir erkeğin şap diye yanağıma yapışmasını ne midem kaldırır ne de aklım. O ne lan öyle .
kızlara kafa attığım çok olmuştur.
öyle yanak yanağa filan alışık olmadığımızdan başlarda baya bi kafa attım.
şimdi devrimci arkadaşlar sevmiyor onlarla tokalaşıyoruz. bu işin ideolojisini de onlardan öğrendim.
neyse geri kalanıyla tokuşuyoruz.
kızlarla yanaklaşıyoruz tabi dalgınlığa gelince yine kafayı yiyorlar.
şunun bi standartını bulsalar da rahat etsek.
sadece tokalaşmak en iyi çözüm galiba.
dünya üzerinde yaşayan hiçbir millette görülmeyen selamlaşma şeklidir. sadece türklere özeldir.
türkler için kutsal hayvanlardan sayılan kurtlardan alınmıştır bu selamlaşma şekli. kurtlar kafalarını birbirine sağlı sollu vurarak selamlaşır. ve bu selamlaşma şekli sadece anadolu'da değil, ortaasya türkleri'nde de kullanılmaktadır.
Eğer hem siz hem de selamlaştığınız kişi gözlüklü ise mecburen yapmanız gereken selamlaşma türüdür. Ne yani öpüşücez diye gözlüklerimizi mi çıkaralım amk. Empati yapın lan biraz ipneler.*
Barzo ve kroların selamlaşma şeklidir. Kafa tokuşturanlara ısrarla yanak tokuşturmayı sevdiğini söylersin ama onlar yine her seferinde kafasını uzatır.
karı gibi öpüşüyor görünmemek için delikanlı geçinenlerin yaptığı bir varyasyondur.
gereksiz, ulu orta öpüşmenin her türlüsü iticidir, hele kış dönemlerinde grip salgınlarını tetikler. işin doğrusu öpüşme, sevilen bir kişinin uzun süre görülmemesinden sonra karşılaşıldığı zaman yapılırsa yerinde bir eylemdir. onun dışında her gün gördüğün bir kişiyi, -okul, iş arkadaşı gibi- her sabah öpmek kıroluktur, kezbanlıktır.
Kültürümüze nerden geçtiğini merak ettiğim durum çünkü sıkça etkileştiğimiz ne araplarda ne de orta asya milletlerinde böyle bir selamlaşma türünün olduğunu sanmıyorum. Anlamsız, samimiyetsiz bir selamlaşma türüdür.