kelimelerle yada jest ve mimiklerle verilebilen bir toplum olgusu
karşındaki kişiye verilen değeri ifade eder, saygı ve sevgi beslemediğ'in insanlara selam bile vermez'sin, olay budur!!
feto nun arap şehirlerindeki okullarından birine giden ogretmenin yaşama ihtimali olan bir hikayeyi anlatıyor ( sözüm ona ) anca filmlerde olabilecek bir hikaye..
bedava bilet dağıtılarak, salon kapatılarak izleyici sayısı artırılmaya çalışıyor anladığım kadarıyla bu filmin. nitekim geçen gittiğim sinemada benim izlediğim filmin arasıyla bu filmin arası çakıştı. flim arasında bu filmin oynadığı tıka basa dolu salondan çıkan göbekli dayılar flim bedava olmasa kıçlarını kaldırıp evlerindeki oturdukları koltuktan kalkacak dayılara benzemiyorlardı.
bir kişi ile karşılaştığınız zaman kibar bir saygı ve merhaba kelimesidir. birde selamsız insan türleri vardır maalesef. gittiği bir yere, karşılaştığı insana selam verme gereğini duymazlar.
selam vermek; bir toplumun, bir kişinin kendisine saygısıdır. karşındaki insana saygı duymasan da kendine saygın için, topluma ya da çevrene saygın için selamını vermelisin, selamsız olmamalısın.
esselamın aleyküm müslümanların yüz yüze gelirken, benden sana zarar gelmez demesidir. Merhaba ise tanımadıklarınız için kullanılır buda aynı anlama gelir.
selam konusunda yeni neslin sıkca yaptığı hatayı belirtmek isterim. selam verilir ve alınır. selamı gönderen kişiye tekrardan sende ona selam söyle denmez...
herkese renkli günler
selam. "selime" fiilinden gelen bir masdardır. sözlükte; kurtulmak, selamette olmak, güven, barış, ayıp ve kusurlaradan uzak olmak anlamlarına gelir. islam kelimesi de aynı kökten türemiştir.
allah'ın ismi olarak selam: es-selam şeklindedir ki, esmaül hüsnadandır. yani allah'ın güzel isimlerinden bir isimdir. tıpkı rahman ve rahim gibi değil. er-rahman ve er-rahim gibi.