sex için ihtiyaç tanımı biraz hafif kalır.
ne bileyim, sex bir gereklilikten çok zorunluluktur. zorunluluk derken, evet; tabi ki bir hava veya bir su ya da gıda-beslenme gibi sex bir zorunluluktur.
psikolojik açıdan insan ruhu üzerinde etkileri, davranışların düzenlenmesi, yaşamın ve yaşamda ahlak, etik, inanç, kimlik vb sosyal yapı, sahiplenme, ekonomi, gelir-gider dengesi, yasa, kanun, güvenlik bla bla bla üzerinde belirleyici unsurları vb konuyu uzatmadan biyolojik açıdan yüzlerce neden sayabilirim.
önemli olan sadece nedene değineyim, biz-insanın üreme-çoğalma zorunluluğu.
malumunuz, her ne kadar birileri basit canlılar-hücreler gibi bölünerek çoğalıyoruz sanarak sex için "abooov tükaka" yaklaşımı yapsa da biz bölünerek çoğalmıyoruz.
edibüdü: ne dediniz, yapay döllenme-aşılanma ile hamilelik mi?
amk sığırı (öküzü de olabilir, koyunu da olabilir) ben ne anlatıyorum sen ne anlıyorsun. senin baban sperm bankası mı işletiyor da onun propagandasını yapıyorsun?
seks bir ihtiyactir elbette. ınsaoglu icin her ne kadar yeme ve barinma gibi birincil ve ikincil ihtiyaclardan sayilmasa da ve de yoklugu olum sonucunu meydana getirmesede daha sonra gelen ureme ihtiyaci bakimindan bir zaruriyet halidir. kisi uzun bir sure seks yapmaz veya uzun bir sure orgazm olmazsa kiside psikolojik rahatsizliklar bas gostermeye baslar. eksikiliginde yasamdan pek zevk alamama surekli depresif olma kadinlari deli gibi arzulama cinsellige duskun olma gibi etkiler basgostermeye baslar.
not: seksi onemsiz gibi gosteren erkek yazarlara dikkat edin bu kisiler ya aseksuesldir. ya da seksi onemsiz gostererek akillarinca sekse duskun olmayan erkek profili cizerek kendilerini ask adami gibi gosterip diger yazarlar tarafindan puan kazanmaya calisiyorlar.
seks yapmak, pandoranın kutusunu açmaya benzer.. yapmazsanız canınız çok istemez ve ihtiyaç olarak görmezsiniz.. yaparsanız vazgeçemezsiniz. kendimden biliyorum.
kimse kusura bakmasın. aristo'nun fitilini ateşlediği, schopenhauer ve freud'un insanlığa katkısından sonra dünya eskisi gibi olamadı. oç machiavelli'yi de unutmayalım.
evet en temel ihtiyaçtır. tatmin edilmesi gereken en önemli dürtüdür.
kişiden kişiye görecelidir. freudçu psikoloji'ye göre en temel ihtiyaç, jung'a göre önemli olmakla beraber sadece bütünün bir parçasıdır ve lacan'a göre "yoktur"; ama göreceli olarak bir ilişki vardır der, tamamen inkar etmez yine de.