sekizinci uluslararası türkçe olimpiyatları

entry18 galeri0
    10.
  1. kendi adıyla türkçe'yi bozan olimpiyattır.

    "uluslararası olimpiyat" ne demek?
    olimpiyat zaten uluslararası olur.
    bir tek ulusun içinde olimpiyat yapılmaz ki zaten...

    "geri iade etmek" yanlışı gibi olmuş:
    iade etmek, zaten "geri vermek" demektir; başına "geri" sözcüğünü eklemenin ne anlamı var?!...

    bu da saçmalık işte:
    olimpiyat, zaten "uluslararası yarışma" demektir; başına "uluslararası" sözcüğünü eklemenin ne anlamı var?!...

    güya türkçe'yi sevdirip yaygınlaştıracaklar, "türkçe bir dünya" istiyorlar; ama daha kendileri türkçe'yi doğru kullanamıyor.

    üstelik, olimpiyat da türkçe bir sözcük değil!

    güleriz ağlanacak halimize..
    9 ...
  2. 9.
  3. bu organizasyonu cemaat değil başka birisi yapsaydı ''vay be adamlar bak türkçe konuşturuyor.'' şeklinde bir tepki verilirdi. fakat kim yaparsa yapsın elin mozambikli çocuğun türkçe konuşması türkiye ye gelip burayı görmesi tanıması güzel bir duygudur. muhabir ülkeni tanıt dediği zaman ''timsahlar var'' falan diye tanıtmasından sonra bildiğin kabilede takılan bir çocuğu türkiye yi tanıtmak güzel bir iştir. olumlu açıdan baktığımız zaman güzel bir organizasyondur. fakat seçilen şarkılar gerçekten çocukları istediği değil hocaların istediği şarkılar oluyor. genelde her organizasyonda bir ''ayyüzlüm'' söyleniyor. hiç duymadığım hatta türkiye de böyle bir şarkı var mı diye düşündüğüm şarkılarda oluyor. türkmenistan,azerbaycan gibi ülkelerin telafuzu daha düzgün olduğu için genelde onların yorumları daha iyi oluyor. bu yıl türkmenistan dan katılan çocuk bildiğin ibo show ortamı yaşatmıştır.

    keşke şiir bölümünde ''orhan veli, nazım hikmet, atilla ilhan, necip fazıl'' gibi türkiye nin önde gelen şairlerinin şiirlerini okusalardı. genelde peygamber veya vatan şiirleri üzerinde dönüyor. yine şarkılarda pop müzik, arabesk, türk sanat, ilahi, türk halk, türkü gibi formlarda birer veya ikişer şarkı ile temsil edilebilir. pop müzikten sadece sezen aksu ile geçiştirmeler bence yanlı bir taraf oluyor. neden aykırı görüşlü birisinin şarkıları yer almıyor. neden bir ahmet kaya, haluk levent, onur akın, zülfü livaneli gibi isimlerin parçaları yer almıyor.
    0 ...
  4. 8.
  5. o çocukların okudukları şarkıların hiçbiri küçücük çocukların hissedeceği duyguları yansıtmıyor. herhalde bu şarkıları seçen hocaları türkiye' deki aile, sevgili, ülke vb. özlemleri o çoğu acılı şarkıları çocuklara söyleterek teselli oluyorlar.
    1 ...
  6. 7.
  7. bilim olimpiyatlarına harcanması gerekirken boşa akıtılan paradır, ne türkiye'ye ne de diğer dünya ülkelerine kazandırdığı bir şey yoktur.
    1 ...
  8. 6.
  9. cemaatci organizasyon olsada cok cesitli kesimi kendisine cekmekte.
    onyargili olmamak lazim gibi.
    2 ...
  10. 5.
  11. fetoş cemaatinin düzenlediği tırt organizasyon. eğer geçmişine bakarsanız akepe iktidarı ile bu organizasyonun ortaya çıktığını görürsünüz. neden akepe iktidarından önce fetoş bu organizasyonu düzenletmiyodu ayrıca cevap beklenen sorulardan biridir.
    (bkz: yemezler annem yemezler)
    2 ...
  12. 4.
  13. türkçeninde artık bir ingilizce kadar evrensel dil olmaya başlamasıdır.
    0 ...
  14. 3.
  15. ağlatan, gurulandıran organizasyon. hep destek ful destek.
    1 ...
  16. 2.
  17. her başarılı oluşuma çamur atma potansiyelinin getirdiği acaba ne yazsamcıları ateşlendiren çok başarılı etkinlik.
    1 ...
  18. 1.
  19. insanın aklına "sen türkiye'de türkçeyi tam olarak öğrettin de dünya insanları mı kaldı bir tek" sorusunu

    akabinde

    "bu olimpiyatları düzenleyen sistematik emperyalistler size derim ki sizin bu türk okullarınız, afrikadaki misyoner okullarından farklı değildir. şöyle ki daha 3 ay önce tartışılan bir yasa derdi ki dünyanın herhangi bir türk okulundan başarıyla mezun bir vatandaş öss saçmalığına katılmadan istediği bölüme girebilecekti.

    şimdi düşünelim bakalım bizim vatanımızın evlatları bu sistemde bir yerlere geldi de bir tek diğerleri mi kaldı" olgusunu

    getiren olimpiyat.
    4 ...