avusturya'da resmi paranın üstüne basılmış 3 boyutlu dalga denkleminin yaratıcısı.
denklem dediysek öyle bildiğiniz 3-5 terimden oluşmaz insanlık dışıdır özellikle fizik okuyanlar bu adamcağızın kulaklarını bol bol çınlatır.
1930'lardaki meşhur deneyinde bir kedi radyoaktif madde içeren bir cihazla birlikte mühürlü bir kutunun içine konuluyordu. bir geiger sayacı ile sürekli radyasyon seviyesini ölçüyordu. seviyede değişiklik olduğunda kutunun içi siyanür gazı yayacak bir mekanizmayı tetikleyecek ve kedi ölecekti. deney şunu ortaya koyuyordu: kedinin yaşayıp yaşamadığını anlamak için kutuyu açmak gerekiyordu ve o ana kadar kedi hem hayatta hem de ölü olarak kabul edilmeliydi. bu duruma süperpozisyon da deniyor. bu deneyi o zamanlar ortaya atılan kuantum teorilerini küçümsemek adına yapmıştır. velakin bilim insanları kuantum dünyada bir çok süperpozisyon örneğine rastladılar.
fizikçilerin bol bol kulağını çınlattığı 20. yüzyılın en meşhur fizikçilerindendir. albert einstein ile karşılıklı bir nevi atışma şeklindeki makaleleri ile de bilinir. yaşayış tarzı da sansasyonel olan schrödinger, döneminin tutucu avrupasında dışlansa da bugün çılgın bir sosyal hayata sahip olarak da bilimde bu derece başarılı olunabileceğini gösterdiği için bir çok üniversite öğrencisine umut kaynağı olmuştur.