eski sisteme geri dönüştür.girenlerin ne suçu vardır dedirtecek durumdur.millet bogazından kesip,tatilinden kesip,hafta sonu gezmesinden kesip çocuklarını dershaneye yollamaktadır.fazladan 2 sene dershaneye gidenlerin strese girenlerin sorumlulugunu kim alacaktır kimse.oldu bittiye gelecektir.
(bkz: tutarsızlık)
her şey neysede şu eğitim konusunda tutarlı olun arkadaş.
3 sınava çocukluğunu unutup, dershane-okul-ev üçgeninde yarış atı gibi hazırlanan öğrencilerin vebali günahı üzerinizedir.
değişime direnen bir ülkenin sürekli aynı gereksiz şeyleri değiştirip durmasının bir diğer örneği. millete ana avrat küfretmenin en çok kabullenilen örneklerinden birisi. birilerine daha fazla nasıl para kazandırabiliriz denemelerinin başarısız sonuçlarından biri daha. önceki olmadı, bu da olmadı sırada ne var dedirten durum. demedi demeyin öyle bir gün gelecek ki bu ülkenin masum çocukları, aynı gün aynı saatte aynı dersin aynı yazılısına hep beraber girmeleri için uyandırılacak. hayatları sınavlarla paramparça olacak eğer birileri buna dur demezse, başımızdakilerin efendileri merhamet etmezse.
maksat istihdama ya da daha da önemlisi üretime yönelik insanlar yetiştirmek değil de "istatistiklerde üniversite mezunu sayımız artsın da ne olursa olsun" olduğu için, 30 yıldır yazboz tahtasına dönmüş eğitim sistemimizin ya da sistemsizliğimizin son meyvesi.
kocaman yapbozun bozulup tekrar yapılmasına benzer değişimdir .
fakat bu değişim için " velilerin baskısından ötürü " diye yazılıyor ama önceki sistem için de " üçe bölelim , çocuklar tek sınav stresi yaşamasın " diyen de aynı veliler değil miydi ?
tamam gayet haklı bir gerekçeleri olabilir dersane masrafları da 3 kat arttı ancak kimse demiyor ki okulda kaliteyi arttırın dersaneye gerek kalmaz . *
çocukların yeteneklerinin ve zekasının sınavla ölçülebileceğini zanneden insanların ürünüdür. hiç kendilerinden de örnek almıyorlar. bakın sizde girmişsiniz onca sınava, olan birşey yok. hala deneme yanılma metodunu kullanıyorsunuz. bireyler bebekliklerinden itibaren yetenekleri ve ilgilendikleri alanlar takip edilerek ona göre eğitim almaya yönlendirilmelidir. gerisi eğitim alanını koca bir hipodroma çevirmekten başka birşey değildir.
bir ülkenin hâlâ gelişmemiş olmasının en büyük göstergesidir. eğitimde deneme-yanılma yöntemiyle yol aşmaya çalışanlar yüzünden genç beyinlerin götünde patlamaktadır her çaba. bu da bunlardan bir tanesidir. çoluğumuz çocuğumuz şamaroğlanına dönmüştür, ki bu gidişle daha çoook şamaroğlanına döneceklerdir.