beyaz tv'deki magazin programında sunucuların prof.dr celal şengör'ü eleştirmesine destek olan program seyircilerinden birinin atmış olduğu destek mesajında geçen ifade...
cahillik ne kadar güzel bir şey değil mi?
celal şengör'ü dahi eleştirme hakkın oluyor.
hatta daha ileri gidip sağlık bakanlığının celal şengör'ü doktorluktan almasını bile isteyebiliyorsun.
bir ülkede cahillerin hükümranlığı varsa ve cahiller her yerde söz sahibiyse, şu iki tane basit, talimatlı eskort bile celal şengör gibi birini eleştirebiliyorsa, o ülke için umutlar çoktan bitmiştir.
jeoloji işi hariç her konuda bilgiçlik taslayan islam dinine saldıran celalın görevden alınması gayet mantıklı durumdur. insanların arasına nifak tohumu sokan biri..
Bence de alsın. Makale sayılarıyla oynasın biraz. Biraz görev süreleriyle oynar. Biraz da doktora konusu ile oynarsa. Olmayan görevden aldım diye de bir açıklama. Tamamdır bu iş.
Celal şengör sağlık bakanlığı bünyesinde olsa ve görevinden alınsa zerre koymaz adama. Şahsını değil tüm sülalesini 2-3 bin yıl refah içinde yaşatacak kadar servet var adamda.
Alanında uluslararası seviyede tanınan biri. O bok gibi parasıyla rahatça yurtdışına çıkıp, namlı üniversitelerin namlı coğrafya bölümlerinde rahatça kendine yer bulabilir. Adama hiçbir türlü zarar veremezsiniz la uyanın.
Hep derim; bu ülkenin açığı kapalısı, okumuşu cahili, dincisi ateisti, AKP'li cehapeli, sağcısı solcusu, zengini fakiri hepsi aynı diye.
Hangi parti din ideoloji siyaset tarafı olursa olsun, hangi kimlik ile kendini tarif ederse etsin ay'a 4 şeritli yol yapılıyor desen inanacak seçmeni ve bu yol yapılırken yolsuzluk yapılıyor desen inanacak muhalefet seçmeni çoğunlukta olan ülkede yaşıyoruz.
Dağda ki çoban ile benim oyum bir mi diyen, binlerce yıl önce ortaya çıkan, tek tanrılı dinlerden önce bile varolan düşünce, Kur'an da "hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" Diyerek işi ehline veriniz diye (dikkat ediniz, müslümana demiyor) geçen, modern çağda Fransız ihtilali ile ortaya bir düşünce ideoloji olarak insanların bir arada sosyal sorumluluk içinde yaşaması için milli egemenlik teorisi olarak sunulan (arend lijphart) tartışmalara girmeye gerek yok.
Eskiden insanlar bilmediğini bilirdi.
Cehalet (okumakla cehaletin ilgisi yok) utanç verilecek bir şey olmaktan çıkıp, övünç ile kime kulluk kölelik yaptığın ile makam mevki çıkar kazanç sağlama aracına dönünce ve arabanın arkasına "kıroyum ama para bende" mottosuna dönüşünce artık ekranlarda toplum önünde insanlar istediğini söylüyor.
Sonuç olarak demokrasi güç, siz yemek yerken karşınızda burnunu karıştıran insan özgürlüğü olarak sizlere yansıyor.
Dünya'da tartışmalara savaşlara açlıklara hukuksuzluklara adaletsizliklere yoksulluk cehalete bakın, göreceksiniz ki demokrasinin (burada demokrasi seçme ve seçilme hakkının her insana eşit şekilde verilmesi anlamında kullanılmıştır) insanlık tarihinde üstü rengârenk çiçeklerle kaplı bir bataklık olduğunu göreceksiniz.
Bazı Devletler vatandaşlık ceza hukuku gibi bazı kuramlar kıstaslar ile oy kullanma seçme seçilme haklarına kısıtlama getirmekte ama bu sadece göstermelik bir seviyede yapılıyor.
Neyse, konu konuyu açıyor.
Ne demek istediğimi anlayacak kişi pek yok, olsaydı ağzı var konuşuyor diye ekranlarda olan insanlar bu utanç verici durumu yaşatmazdı.