Böyle bir yol yok. Millet boşuna mı saç ektiriyor? Demek ki dökülecekse dökülüyor. Kellik sorun değil, sorun adam olabilmekte. Pikardi gibi saçlı gavat olacağınıza, kel Mehmet Bey amca olun, daha iyi. Carpe diem diyem yani :-).
benim saçlarım 28. yaş günüm civarı vertex bölgesinden açılmaya başladı, alın bölgemdeki açılmanın farkındaydım ama tepeyi geç fark ettim. o günlerde "6 ayda tüm saçlarım gitti" diyen, yazan çok insan gördüm ve onlar gibi olacağım diye endişe ettim.
ancak uyguladığım bazı yöntemler ya da şanstır bilmiyorum, benim saç dökülmem 3-4 yıldır durmuş vaziyette. belki de kısım kısım %5-10 gidiyor ama yine de çok şükür korkulan bir tablo yok. 40'a doğru ekim yapılabilir ya da bu hafif seyrek halimizle devam edebiliriz. şimdi o yöntemlere gelirsek;
1-) dht baskılayıcı şampuan kullanın.
dermocade ve vichy dercos tavsiye edilir.
2-) biotin takviyesi alın.
biotini 2 ay kullanıp sonrasında karaciğerleri dinlendirmek için 1 ay ara vermelisiniz. 6 ayda bir 2 aylık periyotta yapabilirsiniz.
3-) zeytinyağı ve sarımsak kürü uygulayın.
15 gün boyunca saçlarınıza akşamları kürü sürün. 1 saate yakın boneyle başınızda tutup duşa girin. 6 ayda bir 15 günlük kür uygulaması yapın.
4-) 6 ayda bir saçlarınızı kazıtın ya da kısa kestirin.
0,1 veya 2 numara olabilir. aslında saç kazıtmanın dökülmeye etkisinin bilimsel bir kanıtı yok. genetik dökülmeyi engellemez ancak saçlarınız fön makinesine maruz kalmaktan ve ısı travmasından dolayı dökülüyor olabilir. değişen hava ve su sebebiyle de kırılarak dökülüyor olabilir. kazıtma sonrası 5-6 haftalık süreçte bu etkenlerden saçlarınızı korursunuz ayrıca uygulayacağınız tedaviler saç derisine daha etkili nüfuz eder.
5-) 25 günde bir saç traşı olun.
saç uzatmak ve uzun süre bakımsız bırakmak saç sağlığı için iyi değildir. sürekli uçlarından aldırın.
6-) kafaya takmayın.
bunu söylemek zor ama vücudu sürekli strese sokmak, her gün saçlara bakmak da saç stresinden ötürü saç döküyor. arada bir kazıtarak ve ilgilenmeyerek bu baskıdan uzaklaşmak saçlarınıza faydalı olacaktır.
7-) saçlarınıza gün içinde masaj yapın ya derma-roller, derma-pen gibi uygulamalar yapın.
dinlenme fazının ardından saç kökünden ayrılıp dökülür,yeni saçlar gelir .günlük 50-100 arası ile kişinin saç miktarına göre 200 civarı saç telinin dökülmesi normal sayılır.
bu sayının üstünde olan dökülmeler ise asıl sorunu saç kaybını gündeme getirir.
saç dökülmesinde altta yatan sebebin bulunması ve buna uygun kişinin genetik yapısı ve tespit edilen sorununa yönelik protokol uygulanır.
kadın ve erkek te saç dökülmesi sebepleri ortak olabileceği gibi cinsiyet özelliklerinin getirdiği nedenlerde farklılıklar gözlenebilir.
bu bilgiler doğrultusunda ilk yapılacak iş cildiye uzmanıyla görüşüp genel bir tahlil tetkik yapılmalıdır.biyofizyolojik nedenler varsa tespit edilmeli ekarte edilmelidir.
genel olarak saç dökülme sebepleri;
genetik yatkınlık
Tiroid hastalığı
Demir Eksikliği
Hormon dengesizlikleri
lohusalık
Yüksek ateş ve ağır enfeksiyonlar
Dengesiz -düzensiz beslenme
kontrolsüz yapılan diyetler
bağışıklık sistemi hastalıkları
vitamin eksikliği
aşırı vitamin
stres
Saç koparma hastalığı
Bazı hastalıkların sistemik tedavileri
bazı cerrahi girişimler ve kronik hastalıklar
saç hastalıkları-(Saç Kıran)
Saç bakımında yapılan hatalar (kontrolsüz bakım ürünleri,yanlış toplama şekil verme vb.)
saç dökülmesi engellenemez, dökülme miktarı nispeten etkenleri önlenip,geciktirilip, azaltılabilir.
saç dökülmesini azaltmak için öncelikle nedenine göre çözüm uygulanmalıdır.
cildiye uzmanı ile beraber sebebe yönelik girişimler belirlenir ve uzun süreli saç gelişimi takibiyle tedavi uygulanır.yaşam standartları beslenme-uyku - uygun ürünlerle ve tekniklerle saç bakımı yapılır. saça uygulanacak uzman hekimin önerdiği ilaç varsa önerilen protokolde uygulanır.ilaç verildiyse söylenen zaman da ve belirlenen sürece alınır.en büyük hata burada yapılıyor ve 1-2 ay sonra doktor istemi dışında ilaçlar kişinin kendi insiyatifiyle bırakılıyor.o nedenle uzmanın söylediği süre boyunca söylediği şekilde-dozda-zamanda ilaçlar kullanılmalı ve uzman gözetiminde ilaç kesilmeldir.
bunun dışında bireysel yapılabilecekler,
saç temizliğini sağlamak,saç bakımı sırasında rastgele önerilen her ürünü kullanmamalı.saç tipine ve yapısına uygun bakım ürünü kullanmalı.yıkama sırasında parmak uçları ile yıkanmalı.tırnaklarla saç kökü kazınmamalı.yıkama işleminden sonra havlu ile kurulanırken yumuşak hareketlerle suyu alınmalı,saç ıslakken tarama işlemini ertelenmeli,makine kurutma işlemi kontrollü ve 20 cm uzaktan uygulanmalı.saça şekil verirken saç kökleri korunmalı,sıkı bağlanmamalı.tarama işlemi için uygun tarak seçilmeli ve tarak temizliği mutlaka yapılmalı.mümkünse kişisel malzeme ve ürünler kullanılmalı.
şekil verici ürün kullanılıyorsa jöle-sprey vb. gece yatmadan temizlenmeli.
erkekler için genetik öykü de kellik varsa saç dökülmesi azaltılsa da sonucu kaçınılmaz olacaktır.
testesteron değil dht hormonu saç döker. burda olay saç diplerinizin bu hormona dayanıklılığıdır. dayanıklı değilse dökülür. çözümü bu hormonu engellenek olabilir ama erkeklik durumun tehlikeye girer. tek çare saç ekimi şu an.
at bokundan samanı ayırıp başınıza sürün. saç diplerinize güzelce nüfus etsin. Daha sonra 20 dakika kadar kurumasını bekleyin. Sevgilinizi yanınıza alın ve dışarıda kalabalığa karışın... Bu sayede kökten çözüm bulmuş olursunuz.
zeytinyağı ve sarımsak karışımı kullanılabilir kolay hazırlanır biraz ağır koku olduğu için belki rahatsız edebilir.çam terebentin esansı yada yağı olabilir ben kullanıyorum etkisi var.ve son olarak saçlarınızı sevin küsmesinler size.
Saçlarinizla konusun ve dokulmemesi icin onu ikna edin. Karsilikli konusarak asilamayacak engel yok. Empati yoksunlugu gunumuzde ciftlerin en buyuk sorunu ve bu sorunu ancak birbirinize karsi daha acik olarak asabilirsiniz.
Profesyonel destek icin bakirkoy ruh ve sinir hastaliklari sizofreni bolumunden randevu aliniz.
Doktora gidin benimde çok saçım dökülüyordu eğer herhangi bir hastalıktan dolayı dökülmüyorsa vitamin karışımı falan veriyorlar genelde saç dökülmesi için ben düzenli kullanmadığım halde çok iyi geldi.