türkiye'deki zeki algısının sayısal yetenekler üzerine yoğunlaşması dolayısıyladır. bu anlamda bir mühendislik öğrencisi bir ressamdan, bir tıp öğrencisi bir müzisyenden daha zekidir ülkedeki genel bakış açısına göz atarsak. elma armudu karıştırmanın da ötesindedir bir nevi.
einstein sayısalcıdır. her sayısalcının einstein gibi olma ihtimali vardır. ama eşit ağırlıkçı ve sözelcilerin einstein olma ihtimali dahi yoktur. adam olun.
Doğru önermedir efenim ancak bu öyle bildiğiniz gibi bir şey değildir. duruma açıklık getirelim bir sayısalcı olarak duruma objektif bakıyorum ve açıklıyorum kendimizi einstein sanmayız çünkü einstein ile benzer eğitimi almakla yükümlüyüz ülkemizde sözel bölümlerinde hiç bir şey öğretilmediği öğrencinin sap gelip sap gittiği kesindir. bir sayısalcı olarak sözelcilere tarih öğrettiğimi bilirim ancak bu onların aptallığından değil sistemin dayatmasından kaynaklanmaktadır. eşit ağırlık bölümü ise biraz daha bir şeyler öğretiyor öğrencilere ancak bir sayısal öğrencisi ile bir sözel öğrencisini karşılaştırırsak sayısal her türlü dağıtır. bre insafsızlar einstein ız tabii ben ki arkadaşımla sizin anlayamadığınız darwinizmi çürütüyorum. siz 5 sayfayı 2 günde ezberleyemiyorken biz fizik, kimya,biyoloji ile matematik ile boğuşuyoruz bırakın ki biraz farkımız olsun. sizin günlere yayarak gördüğünüz edebiyat dersini birkaç saatte aynı şekilde görüp sizden daha yüksek notlar alıyoruz. siz lay lay lom gezerken keyfinize bakarken her 10 dersinizden 2 si boş geçerken bizler sıralarda dirsek çürütüyoruz siz eğlence mekanlarında fotoğraflarınızı çektirirken biz o fotoğraflara elimizde test kitapları ile bakıyoruz.evet zekiyiz ne var yani.
sözelciler kendlerini alçalttığı için sayısalcıların aradaki farka bakıp bunların yanında ben einstein im demesi gayet doğaldır.
edit: gerçekler acı olasa gerek.
ortalama bir sayısal öğrencisinin herhangi bir sözel veya eşit ağırlık öğrencisine kıyasla einstein kaldığı doğrudur.
karekök 18' i kök dışına çıkarmaktan aciz hipneler sizi *...
çok komiktir. vereceksin atomu eline, elinde de kırbaç olacak, atomu parçalayamadıkça vuracaksın kırbacı, vuracaksın kırbacı. einsten'lık taslıyorsan da gereğini yapacaksın.
lisede epey gözlemlediğimdir. hep bir "eşit ağırlık ne ki? ben hiç çalışmadan onlarla aynı puanı alırım" havası vardı. böyle bir mala denk geldiğim sürece ayar vermeyi kendime, sözelci ve eşit ağırlıkçı arkadaşlara borç bilirim.
bu işin sayısalı sözeli yoktur. her insanın ilgi alanı yeteneği başka yöndedir.
bu ülkeye avukatta doktorda lazımdır , terzi de. bu sadece dar kafalıların yaptığı bir ayrımdan ibarettir.
lisedeyken dahil olduğum gurup. tabi bazı farklar var şöyle ki lise bir bittiğinde ailenin yoğun baskısı, çevremdeki insanların sen yaparsın, sen zaten zekisin pohpohlamaları üzerine sayısalı seçmiştim. tabi lise iki başladığında ben zaten zekiyim, ben zaten yaparım düşüncesiyle ders çalışmamış ve 3 tane bir getirmiştim o sene karnemde. yazın babayla anneyle uzun süren tartışmalar sonucu onları da ikna edip eşit ağırlığa geçmiştim. eşit ağırlığa geçerken de bir sene sayısal okumuşum ben fen testini de çözerim diyordum. o da olmadı arkadaşlar en son sözel bir den tercih yaptım. şuan üniversite son sınıftayım yaptığım tercihlerden oldukça memnunum ve karlı seçimler yaptığımı düşünüyorum hatta keşke en başta sözel bölümünü seçseydim diyorum. son olarak kimse kendisini bir bok zannetmesin.
herkesin kendisini bir şey zannettiği bu dünyada sayısalcı olanların da kendisini einstein zannetmesi gayet doğal durumdur. he bu arada "aynşıtayn" diye okuyan sözelciler varsa onun doğrusu öyle değil , tabi kendileri daha iyi bilir. ayrıca neden kendini einstein zannettikleri de sorulmalı , belki saçları pislikten papaz gibi olduğu için , belki gözleri öyle ufacık düğme gibi olduğu için yada boyu kısa olduğu için olabilir. sonuçta einstein salt enerji gibi salt zekadan oluşan bir canlı değil , o da insan onun da anası babası vardı hatta annesi küçük iboya benziyodu.
sözelcilerin alanlarında bütün soruları yapmak kadar aciz bir durumda olduklarını görmeleri sonucu oluşan söylemdir. komik duruma düşmektedirler.
not: kavrayamayanlar için neredeyse bütün alan sorularını yapmaları gerekmesi herkezin sözel yaptığını ve yapabileceğini gösterir.
sayılsalcıların sayı saymaktan başka bir şey beceremediği aşikardır. ayrıca üniversiteyi bitirincede işsiz kalacaklarıda aşikardır. eee nerden geliyor bu gaz.
kesinlikle doğru bir önermedir.bu durum sadece lise de olur sanmamak lazım üniversite de herkes istediği bölüme geldiğini bile kavrayamayan bu grup sürekli 'matematik soruları bize daha zor soruluyor yok efendim biz de fizik var ya siz bunları ezberleyip giriyorsunuz'bıktırırlar insanı ya git sende seçme kardeşim ben diyor muyum sana yüzbinlerle yerleşme şansın var diye hayır neden kıyaslama yaparsın ki zaten eğitim sistemi ters,bozuk neden farklı olan durumu birleştirme karşılaştırma kendini üstün görme ihtiyacı duyarsın.
kendisi ne üdüğü belirsiz işsiz ordusu olan tm cilerin ve sözelcilerin sayısalcılara attığı laftır.
öncelikle tm ciler eşit ağırlıkçı, mf cilerde sayısalcı değillerdir. çünkü tmciler*in gördüğü dersler fizik kimya biyoloji yoktur fenlerle aynı edebiyatı tarihi ve nice çok dersi aynı görürler. ama edebiyat sınavı 3 koldada(ts tm mf) aynı olurken mat sınavı fenlere zor, tm lere orta düzeyde yapılır.
bir sayısalcının çalışması gereken ders sadece fizik kimya biyoloji değildir. ayrıyetten bi fizikle aynı kredi olan edebiyata çalışmak zorundadır. tarih felsefe gibi derslerde sayısalcılara biner. yani bir sayısalcı sırf sayısal derslere çalışmaz . her ders çalışmak zorundadır. her sınavın en kazığını yemek zorundadır. ve bu yüzden asıl eşit ağırlıkçı olması gereken kol sayısal koldur.
bunlara rağmen sayısalcılar her daim en başarılı kol olmayı adet edinmişlerdir. tmciler bi edebiyata aaa çok zor ya derken sayısalcının fizik kimya biyoloji artı tarih artı edebiyat artı ... şeklinde giden dersleri çok daha kolay geçmektedirler. bu yüzden sayısalcılar 3 kolun einsteinıdır ve zaten einstein sayısalcıdır bilim adamıdır.
"sayısalcılar kendini ifade edemez", "aman onlarda asosyal" gibi mal mal kendini avutan tmci arkadaşlara tm bölümlerinin yüzde 60 yakının sayısalcı olduğunu hatırlatmayı bir borç bilirim.
yatarak hukuk, rts, gazetecilik vb bölümleri kazandıklarını gördüklerinden ileri gelmiş olabilir. ama hiçbiri bir izafiyet teorisi değildir. öyle şey sanmazlar bence. ayıp ayıp.
Kendilerini kandırmalarından mütevellit ortaya çıkan durum.
Şöyle ki ben güzide bir tmciyim efenim, arkadaşım var fizik muhendisliginde. Ama nasıl kasılıyor goduğum. Bir de öğrendim ki fen adına 1 soru yapmayan ben sadece matematikle bu malın bilmem kaç bin kişi önündeymisim. Yani götümle girerdim fizik muhendisligine.
Özellikle lise çağında bulunanlarının %70'i yalnızca sayısal zekasını geliştirme çabalarının sonucunda Türk Dil ve Edebiyatını bir kenara bırakalım konuşmayı dahi unutmuş "Nasılsın?" sorusunu sorduğunuzda ya kendisini Einstein sanmalarından gelen ego patlaması yada az önce yukarda belirtmiş olduğum kriterlerden sonra yalnızca "iyi" deyip suratınıza saf saf bakan 15-20 yaş arası genç topluluğu. Üniversite yıllarında ise eğer ev arkadaşlarını kendisinden farklı seçmeyi akıl edebilmiş ise durumu iyiye doğru gidebilir fakat sonuç muhtemelen bu olmayıp etrafında yine kendisi gibi arkadaşlarına yer verip yalnızca rakamlarla yaşamayı seçmiş ve kendinin böyle mutlu olduğunu söyleyerek kendini kandıran toplumumuza katılmış yeni bireyler topluluğu.
eşit ağırlık veya sözeli seçen kimselere "bean sayısalcıyım yiiiahh" tribinin atılmasına sebep olur bu aptal düşünce. adam hukuk istiyor eşit ağırlığa geçiyor ve sınavda da yardırıyor. sen kime einstein beynine sahip biriymiş gibi "sayısalcıyım ben yiah" tribi atıyon lan?
Türkiye'nin genelinde olan bir durum. Liselerde okulun başarısını düşüren bölümün sayısal olması ve hala sayısalcıların biz cok zekiyiz havalarında olması komik açıkcası. En azından benim okulumda oyleydi.