lisede havalarından geçilmezdi bizim okulda ama sınflarından 2kişi kazandı.o vakit eşit ağırlığa geçmek istediler ama herşey için geçti...
not:o 2kişi de işşiz şu an.
sözel okuyanların sayısalcıları göğe çıkarmasıdır. sayısal okuyanlar kendini farklı görmez bir kere. ama sözel okuyan insanlarla oturursun bir yerde ağzından bir şey çıkar hemen "aa bak sayısalcı zekası helal olsun" gibi şeyler duyarsın. "yok lan bunda ne var bunu herkes düşünür" desen hemen kendini beğenmiş onları aşağılamış olursun. neyse ne diyordum ben. her sayısalcı kendini sözelciyle bir tutar. sayısalcı kendini göğe çıkarmaz, sözelci onu omuzlarına çıkarır malesef diyecektim.
sayısalcı olup ne okuduğuna bağlı. makine mühendisliği okuyan adamın götü tavanda olmıcak da nerde olcak? zaten bazı dersler 1. sınıftan itibaren yavaş yavaş indiriyor o götü.
Türkçe-Matematik okuyanların dil yeteneklerini kullanarak onları alt etmeye engel olmayan durumdur. Konuşmalarınızla onlara atacağınız tokat, lağn bu haklı ben bu tarafı hiç düşünmemiştim dedirtebilir. Denendi, kanıtlandı.
benim de şahit olduğum bir durumdur. eski kız arkadaşımdan birisi össye hazırlanırken şu sadece sözelcilerin girdiği sınava da girmişti sayısalcı olarak, ben sınav heyecanını yaşamak için girdiğini ve tecrübe kazanmak istediğini düşünürken o, "onların yapabildiğini ben hiç çalışmadan da yapabilirim" demişti. ona dedim ki, siktir git bebeğim, siktir git. sınav arefesi ayrıldık sonra barıştık. olay bu yani.
sayısal sözele göre daha çok çalışma gerektirir sadece. ve tabi bu bölümden alan mesleklerde baba meslekler olduğu için kişinin kazandıktan sonra hava atması normaldir ( tıp, eczacılık, diş hekimliği, mimarlık, mühendislikler gbi) ama üniversiteye gtmeden lisede hava atanlar genelde snftaki tembel tiplerdir ben hiç çalşkan ve hava atan görmedn açkçası.
+ biliyomusunuz biz hem edebiyat hem tarih hem dil anlatım hem coğrafya hem matematik hemdeeeeee geometri görüyoruz.
- bizde görüyoruz kiii :D:D
+ ama ama bizde kimya biyoloji fizikte var naberrrrr ?? :D
- sınavda görüşücezzz lağğğnnn yetiştirirsin okadar soruyu sen !!
benim gibi sonra ea alanı olan işletme mezunu olup etrafındaki işletmecilere fizik kimya biyoloji terimleriyle taşşak geçme şansından kaynaklanan durum.
lisede arkadaşlarına hava atmak için sayısal seçenleri de mevcuttur bunların. sonra sonuç hüsran tabii ki. sayısal okuyanların üzerinde gereksiz bir hava vardır. sanırsın küçük dağları bunlar yaratmış. birçoğu içten içe dilci olmak ister ama olmaz tabii. çok nadiren çıkar aralarından. sözel okuyanlara da bok atarlar. sözel bölüm çok kolay yea triplerine girerler.
saçma sapan şeylerle ego tatmini yapan sayısalcıdır. yahu fizik çözsen benim gözümde değerin ne çözmesen ne? sadece iyi mühendis olursun, kendini ve ülkeni bir adım daha ileriye taşımak için çaban olur o zaman seni kutlarım.
teneke kafalılardır. yorum güçleri sıfırın altındadır. sayılarla uğraşırlar, canlılarla uğraşırlar, bileşiklerle uğraşırlar. onların dahi olmaları yine sıfırın altında olan bir göstergedir. tabii ki dahiler vardır işte o dahiler yoruyapmayı bilir düşünmeyi geniş çaplı olarak becerir.
bunlar dışında sayısalcı olanlar boşuna övünmesinler kendileriyle iyi matematik yapmak ya da feni iyi bilmek onları diğer bölümlerdekilerden farklı yapmaz.
sayısal ın önemli gözükmesi sonucu işlem yapmayı bilmeyen insanların sayısal seçmesine neden olur. herkes yetenekli olduğu dalda okumalıdır. tüm dallar değerlidir. herkesin yeteneği farklıdır. *
yanlış bir düşüncedir.
olm siz çıkarıyosunuz bizi göklere. tonlarca yazı yazdık amk buraya hala öğrenemediniz...
o değil de, konuşmalarınızla sayısalcılara tokadı basarsınız falan, ne ayaksınız olm siz? birçok (hadi hepinizi katmayayım olaya) sözelci, eşit ağırlıkçıdan çok daha iyi türkçe konuşabildiğimi hatta ve hatta diksiyon olarak da ortalığın *mına koyabileceğimi çook rahat bir şekilde ifade edebilirim. hatta birebir konuşmayı da bırak, topluluk önü-arkası hiçbir şekilde yer de sorun olmaz bu konuşmaları yaparken... mikrofona konuşun evladım mikrofona... hariçten gazel okumayın, iki tane salak sayısalcı arkadaşınız var diye...
üniversiteye girişlerde sözellerin 400 küsürle bir edebiyat öğretmenliğine giderken sayısalların 300 küsür puanla bir mühendisliğe gidebilmesi sonucu olmuş olabilecek bir durumdur.
not: tm bölümündenim.
hayatı işlemden, sayılardan ibaret gören, sosyal hayata ve çevresindeki dünyaya yabancı kalmış insan toplulukları olan sayısalcılar kendileri bi halt görmede çok iddaalı olmalarının yanında eşit ağırlık veya sözel öğrencilerinin kendilerinden yüksek not olmasını hazmedemeyip hep onların derslerinin çok daha kolay olduğu düşünürler, ya da düşünüyor gibi yaparlar.