sayısal dersler vs sözel dersler

entry10 galeri0
    1.
  1. aynı fakülteye gittiğim iki sayısalcı da ( ikiside zehir gibi) okulu bırakınca her iki bölümünde birbirine göreceli zor olduğunu anladım.
    0 ...
  2. 2.
  3. sayısal kolay diyenlere, termodinamik, mukavemet, sayısal analiz, akışkanlar mekaniği gibi makina bölümünün derslerine bakmalarını öneririm. zira ben de sözel ders aldım fakat hiç bi olayları yoktur, kafa karıştırıcı bi durum söz konusu değildir.
    1 ...
  4. 3.
  5. kişiden kişiye değişik sonuçlar verir.

    birisi oturur ezberler, diğeri oturup test kitabı bitirir.
    (bkz: seç beğen al)
    0 ...
  6. 4.
  7. " beden eğitimi hangi sınıfa giriyorsa o kazanır " karşılaştırması .

    doğruya doğru beyler *
    1 ...
  8. 5.
  9. sayısal dersler zordur binbinbir çeşit soru çeşidi çıkabilir konuya hakim olsanda apışıp kalabilirsin,ama sözel derslerde konuyu bilsen yeter az daha yorum yapabiliyorsan ne güzel usta.
    2 ...
  10. 6.
  11. sayısal kolay diyen arkadaşlara herhangi bir mühendis arkadaşına (elektrik-elektronik mühendisliği daha iyi olur) dersleri sorsun derim. elbetteki sadece formül ve yorumlama. ama ders başına 10-20-30-40 (dersine göre) formül bilerek sınava giriyor. en az 6-7 ders aldığı da görmezden gelinmemelidir. ve de kolaylığı bir kez daha düşünülmelidir.*
    sayısal mı sözel mi denirse eğer, tamamen kişinin kendine kalmıştır. sınava girdiğimde 100 sf yı aklımda tutarım diyene sözel, 50-60 formul mesele değil diyen sayısal kolaydır bana göre.
    1 ...
  12. 7.
  13. sözel dersler zevklidir ve daha zordur.
    ve
    sözel dersleri öğrenirken kültür birikimin de gelişmiş oluyor.
    o yüzden sözel..
    0 ...
  14. 8.
  15. sözel dersler kolay lokma olarak görülse de kuvvetli hafıza istediği için çok zordur. sayısal dersler formül ve yorumlama ister o da zordur. kolay ders yok.
    4 ...
  16. 9.
  17. sayısal soruları yapabilmek için okuduğunu anlamak gerekir. soruyu anlamak, istenilenin ne olduğunu bulabilmek de sorunun yarısını çözmek demektir.

    ayrıca sözel derslere her anlamda hayatımız boyunca ihtiyaç duyacağız ama hangimiz günlük hayatımızda termodinamik, mukavemet, sayısal analiz vb. şeylere meslek hayatı dışında ihtiyaç duyacak ki. sözel ile yorum gücü ister istemez artar, olaylara değişik açılardan bakılır, zorluklar karşısında çözüm önerileri daha rahat üretebilir. ha bir sayısalcı bunları yapamaz mı elbette yapabilir sonuçta o da bir soruyu ya da problemi çözebilmek için kafa yormakta ama bence iş yorumda ve hep işlemler, formüller, sayılarla uğraşmış bir sayısalcının bakış açısıyla daha çok okumaya fırsat bulmuş, yorum yapmış bir sözelcinin bakış açısı aynı olmaz. sayısalcılar sözelcilere genelde ezik gözüyle bakar ama aslında sözelcilerin hiçbir eksiği yoktur hatta fazlası vardır.
    0 ...
  18. 10.
  19. sözel dersler daha kolaydır sonuçta okuduğunu anlamaya yöneliktir ama sayısal dersler çalışsan da mantığını kavramadan bir yere kadar yapabilirsin .
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük