sayısal bölümü seçmeyen öğrenci

entry38 galeri0
    13.
  1. tam bu mantık biz lisedeyken vardı ha(1991-94 yılları). Bu mantık yüzünden içimdeki sözelciyi keşfetmem geç olmuştur.
    0 ...
  2. 12.
  3. en büyük aptallık sırf ailesi istiyor diye sayısal seçip, makina mühendisi olup hayatının amına koymaktır. Aynı durum diğer bölüm ve meslekler içinde geçerli tabi.
    0 ...
  4. 11.
  5. "kimyası,fiziği,biyolajisi olmayan öğrenci n'apcak?" dediğimiz önermedir.
    kesinlikle yanlıştır.öğrenci kendine nereyi uygun bulursa oraya gitmelidir.
    0 ...
  6. 10.
  7. ülkeyi yönetenler eşit ağırlıkçıysa,ve ülke iyi yönetilmiyorsa eşit ağırlıkçılar da aptaldır.
    ülkeyi sayısalcılar yönetemiyorlarsa,sayısalcılar da aptaldır.
    hepimiz aptalız.
    5 ...
  8. 9.
  9. Hava atmak amacıylamı dersiniz yoksa gerçekten istediği meslek için mi sayısalı seçmiştir bilinmez ama lise sona gelindiğinde çoğu eşit ağırlık seçmek isterler.
    (bkz: atı alan üsküdarı geçti)
    "sayısal bölümü seçmeyen öğrenci aptaldır." bu mantıkla hareket edicek olursak yukarda anlattığım gibi sayısalı seçenlerin çoğu da aptal konumundadır.Ayrıca ülkeyi yönetenlerin çoğu eşit ağırlıkçıdır. Aptallarmış ki bu konuma gelmişler.

    Kısacası yanlış bir önermedir.
    1 ...
  10. 8.
  11. öğrencilerin sayısal dışında başka konuları sevebileceğini, ilgi duyabileceğini düşünemeyen kısıtlı beyinlerin düşüncesidir.
    2 ...
  12. 7.
  13. ama ne hikmetse ülkeyi yönetenlerin yüzde bilmem kaçı(yani büyük oranı) eşit ağırlıkçıtır.
    (bkz: kıçımla güldüm)
    3 ...
  14. 6.
  15. sayısalcıların %90 ı zengin olcam, paranın amına koyacam, karı kız peşimden koşacak diye bir hevesle üniversiteye gider; fakat, yine %90 ı erkek olan, sikindirik bir bölümde, kafasını derslere siktirerek, götünü sandalyelere siktirerek, elini de kalem ve cetvel tarzı envanterlere siktirerek mezun olur. karı kız bunun peşinden koşmaz, bu karı kız peşinde koşar; nüfus yetersizliğinden bir çoğu da siki tutar. daha sonra 600-700 tl maaş ile özel sektör de siktirmeye devam eder. baktı olmadı, kpss ye girer 95-96 gibi çok iyi bir puan alıp derece yapar, büyük çoğunluğu bu puanlarla bile atanamaz, atananlar düz memur olur, 1300 tl maaş alır, annesi bir kız bulursa evlenir bulamazsa siki avuçlamaya devam.

    gelelim sözelciye. bunların da %90 üni'de kızların sebil olduğu bölümlerde okur. kız bulmaya uğraşmaz; çünkü sağı solu kız kaynıyordur. sayısalcı it gibi çalışırken, bu sağda solda karı kızla para yer, yatarak okulu bitirir, mezun olur. sonra gider özel olmasa bile kpss de 70 civarı bir puan alıp rahat rahat istediği bölüme atanır. nitelikli memur olursa 2500 tl ye yakın maaş alır. işi yatıştır, para nakıştır, sözelciler götoştur; ama sonları bize takıştır...

    not: sayısalcıyım amk. var mı?

    edit: imla.

    edit2: başlık değiştiği için entry anlamsız olmuş.
    8 ...
  16. 5.
  17. meslek seçiminin devlette kadro karşılığı bulunan yani ataması olan meslekler ve maaş durumuna göre yapıldığı ülkemde sayısal bölümlerin bir üst kademe olarak görülmesi sonucu kısmen gerçek önermedir.
    0 ...
  18. 4.
  19. yanlış önerme. benim dershanemde tam tersiydi. sayılsalcılar genelde el ense şaplak göte muhabbetindeyken, eşit ağırlıkçılar daha ağırbaşlı, derslerine daha odaklıydılar.
    0 ...
  20. 3.
  21. matematiği, fiziği sevdirememiş bir öğretmenin kendisinin eseri olacak nesil için düşüncesidir. aptal dememek gerekir ama biraz da tembellik vardır. sözel zeka olan öğrenciler için bir defa okumak yeterlidir ders çalışmak için, ya da dersi derste takip etmek. sayısalcılar gibi çok uzun süre çalışmak zorunda değillerdir.
    0 ...
  22. 2.
  23. (bkz: entry ve nick uyumu)
    sorunlu insanlar tarafından ortaya atılan önerme...
    8 ...
  24. 1.
  25. türk öğretmenlerinin bir kısmında ama önemli bir kısmında bulunan "sayısal bölümü seçmeyen öğrenci aptaldır" yargısının özünü oluşturan ifade.

    ama bana kalırsa çok doğru. sayısalcı bir öğrenciyken lisede; sözelci ve eşit ağırlıkçı seksi kızlarla çıktığım için bu durumu fark etmiştim.

    evet, eşit ağırlık ve sözel sınıfına, kız arkadaşımı almak için ne zaman gitsem, birbirinini götünü parmaklayan liseli ırgatlar, etekleri havalandıran gerizekalı kezbanlar, kağıt uçak uçuranlar ve para maçı yapan aptallarla karşılaşırdım.

    ama bizim sınıf test çözen sivilveli kızlar ve gözlüklü erkekler ve bazen de benim gibi üstün zeka sahibi, entelektüel ve aydın olacağı o günden belli, yakışklı ve sempatik gençlerden de oluşabiliyordu.

    her neyse, gerçekten sayısalı seçmeyen öğrenciler genelde zayıf karakterli oluyordu. o alanda çalışmak istediklerinden değil, fizik ve matematikten korktuklarından sayısalı seçmiyorlardı. aptaldılar ve aptal kaldılar; giysinler şimdi tulumları, ehe.

    edit: sayısal bölümü seçmeyen öğrenci aptaldır şeklinde açmıştım başlığı ama moderasyon böyle değiştirmiş. bir de beni çaylak yapmış. ne çok biliyorlar her şeyi, ehe.
    8 ...
© 2025 uludağ sözlük