ikisininde zararı yoktur. ikiside biri varsa diğeride olmalı diye birşey değildir. kimi dua ile anar kimi sessizce düşünerek. ha ben ikisinide yaparım ama derdinizi sikeyim.com
belkide ölen kişinin değilde fatihayı okuyacak kişinin yararına olacak eylemdir. ölen kişi zaten memlekete faydalı bir insan ise arkasından fatiha okuyan milyonlar vardır dolayısı ile sizin okuyacağınız duaya ihtiyacı yoktur. ama siz bir fatiha okursanız ağzınızdan senede 1 bile olsa 2-3 cümle hayırlı bir şey çıkmış olur allahın adını anarsınız sevaba girersiniz. belki ağzınızdan dua çıktı diye bünyeniz alışık olmadığından yara falan çıkar ama geçer 1-2 güne korkmayın.
Laikliğe aykırı değildir canım kardeşim. Saygı duruşunda iken içinden okuyabilirsin. Bunu da mı biri söylesin, bu kadar mı çalışmıyor kafanız, bu kadar mı yönetilmeye muhtaçsınız?
Kur'ân, ölülerin ruhuna okunmak için inmemiştir. Kur'ân, dirilerin okuyup uygulayacakları bir prensipler, yüksek ahlâk ve değerler kitabıdır. Fatiha'nın da mesajı dirileredir. Ne Peygamberimiz, ne de sahâbîleri, ölmüşlere Fatiha veya Kur'ân okumamışlardır diyor sizinkiler...
ihtiyacı olduğunu ölen kişi mi söylüyor? Töbe töbe.
Hem oku, hem saygı duruşunda bulun. Kim neyi nasıl göstermek istiyorsa saygı çerçevesinde onu yapsın.
Annem evde okunan her toplu duada özellikle Atatürk'ün ve şehitlerimizin ismini zikrettirir hocaya. Herkes de rahmetle anar.
Bu tipler de yeni türedi. Sapla samanı karıştırmayın.
Hep Aynı Hikaye hep aynı masal kimseyle demiyor ki kardeşim Mustafa Kemal Atatürk Diyanet işlerini kurdu ancak diyanet işleri onun arkasından bir Fatiha bile okumadı. Ona rağmen Mustafa Kemal Atatürk'e duyulan sevgi ve saygı bu şekilde dile getirildi.