satürn'ün iç yapısı sudan hafif olup suya atılacak olsa batmak yerine yüzecek bir kompozisyona sahiptir. uydusu titan ise tüm güneş sistemi'nde dünya dışında en yaşama elverişli koşullara sahip gök cismidir, ancak oksijen yerine nitrojen bazlı yaşamlar söz konusudur. ayrıca satürn'ün de jüpiter ile birlikte uzaya güneş'ten aldığından daha fazla enerji yaydığı düşünülmektedir. satürn'ün bundan 100 milyon yıl önce halkaları olmadığı düşünülmektedir ve yaklaşık bir 100 milyon yıl kadar sonra halkaları yok olacaktır. yani en ihtişamlı döneminde insanlık kendisini gözlemlemeye başlamıştır.
jüpiter ile çok benzer olduğu için ismini jüpiter’in babası satürn’den almıştır. gözle görülebilen bir gezegendir ve babil’ler onu gözlemlemiştir. güneşten aldığından daha fazla ışık yayan bu gezegenin yörüngesini tamamlaması 29.4 yıl sürer. 150’den fazla ay ve aycığı vardır. aynı zamanda satürn ve jüpiter solar sistemdeki kütlenin %92’sini oluşturuyor.
Telefondaki uygulamaya göre şu anda görülebilen gezegen. Fsm köprüsünün üstünde görünen şey satürn'müş. Ben de uygulamanın yalancısıyım. Aslında çıplak gözle bakınca etrafında sanki bi halka varmış gibi duruyor, ya da ben öyle görmek istiyorum bilemedim.