hiçbir yan etkisi olmayan bir antibiyotiktir. 1 diş sarımsak bütün halde yutulduğunda 1000mg lık augmentin den daha etkilidir. tarafımdan bizzat denenmişliği vardır. seçici olmayan antibiyotikler mikroba zarar verirken, mesela, insanın vücud hücrelerine de zarar verebilirler. aynı zamanda antibiyotiklerin yan etkileri de olabilir, bir hastalığı iyileştirirken başka sorunlara yol açabilirler.
çok feci bir bitkidir, bir sürü şeye iyi gelmektedir. bir yerden aldığım çok gizli bilgiye göre, 2-3 diş yemek boğaz enfeksiyonlarını bir hayli geçiriyormuş,o bademcikleri falan hep yakmak suretiyle, birde tansiyon düşürüyor tabi. ***
dağları taşları ölümsüzlük iksirinin baş malzemesi olan çiçeği arayarak geçiren lokman hekim yüksek bir tepede o çiçeği bulur. çiçeğin yerini ve şeklini tekrar geldiğinde bulmak için ayrıntılarıyla yazar ve heyecanla yola koyulur. bunu gören şeytan köprüden geçerken lokman hekimin eline vurarak elindeki notları nehre düşürür. lokman hekim kağıtların peşinden nehrin kenarına iner fakat, yazılar çoktan silinmiştir, geri döner ama o çiçeği bir daha bulamaz. rivayete göre kağıtların düştüğü yerde daha sonra sarımsak bitmiştir.
(L. Allium sativum) Eski çağlardan beri şifa için kullanılır. doğal antibiyotiktir. Antiseptik, idrar artırıcı, safra salgılarını artırıcı, solucan düşürücü, iştah açıcı, tansiyon ve kolesterol düşürücü, kanı sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere sahiptir.
Herodot'a göre eski Mısırlılar tarafından piramitlerin yapımında çalıştırdıkları işçilere her öğün sarmısak, soğan ve turp yediriliyordu.
2. Dünya savaşı sırasında, yaralarının mikrop kapmasını önlemek için, ezerek yaranın üzerine konmak üzere Rus askerlerine sarmısak verilmiştir.
Kronik bronşit, sindirim problemleri, romatizma, kas ve organ ağrıları ve yüksek kan basıncı öncelikli kullanım alanlarıdır.
erken yaşlanmaya karşı uygulanan bir tentür kürü de çok olumlu sonuçlar verir.
mide ve bağırsakları güçlendirici, mikropları ve virüsleri yok edici etkisi oldukça önemlidir. Öncelikle bacak, göz arkası ve beyin damarları olmak üzere, tüm damarları genişleterek, daha iyi beslenmelerini ve böylece, hızlı yaşlanmamalarını sağlar.
kolesterol düzeyini normalleştirir ve damar iltihabı (tromboz-tromboflebit ) oluşumunu önler. Sarmısak, organizmayı ve bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur.
bilindiği üzere taşköprüde yetişen soğanlı bitkidir. bunun bir de festivali vardır. (bkz: taşköprü sarımsak festivali) çok şifalı ve doğal antibiyotik olduğu bilinmektedir. en iyisi taşköprü de yetişmektedir. ama ülkemize özgü yetişen her tarımsal ürün gibi kotaya tabidir. bu nedenle çiftçi yetiştirse de emeğinin karşılını tam olarak alamamaktadır. buna rağmen ülkeye çin'den ithalat edilmektedir. ayrıca da irandan kaçak olarak sokulmaktadır.