sahnedeki insan rahatlığıdır. izlenen olmanın sağladığı reytingtir. sahnenin dışındakilerin hissettikleriyle değil, nasihatten sonra nelere hissedebileceklerini tahmin etme zorluğu yaşatmayan popülerlik tazyiğidir. asla ve kat a faydası olmayan, bildiğin kelam israfıdır..
allah belanı versin diye şarkı çıkartıp aradan hafta geçmeden * yüz felci olmak. tüm aleme ders olsun niteliğinde yani. şükretsin ki tümden felç olmadı.
bundan büyük hayat dersi mi var. beddua eden belasını buluyor efendim. *
başını zorla kapattırmak isteyen kocasına karşı çıktığı içi evliliği bitme noktasına gelen kadına " aman sen de kapatıver ne olacak" diye öğütler veren seda sayan şarkıcısının yediği nane.
evliliği sürdürmenin püf noktasını üç maymunu oynamak olarak gören hülya avşar sabuklamaları.
Türkiye'deki mazlum edebiyatının ne kadar başarılı olduğunun bir kanıtıdır. Hemen her şarkıcı türkücü ya da manken milletin karşısına geçerek "Ben böyle kötü günler yaşadım " tadında mesajlar vererek sanki yaşadıklarından da bir ders çıkarmış gibi yaparlar. Halkım insanı da bu kitleyi ciddiye alarak onlarla birlikte aynı dersi çıkarır.
halk arasında "terzi kendi söküğünü dikemez" veya "altı kaval üstü şeşhane" diye bilinen güzide deyimlerimizin bu hususta kullanılmasında kararsız kalmamı ve bunun sebebinin yeterli türkçe bilgimin olmamasına mı yoksa sanatçılarımızın tutarsızlığına mı versem bilemediğim durumdur.
eskiden her sabah bi seda sayan'ımız vardı..bizlere hayatı öğretmeye çalışan..
şimdi bir de petek dinçöz'ümüz çıktı piyasaya..
ne diyelim???
gazamız(!) mübarek olsun.