Secimde hile yapacak parti en yakın rakibinin oyunu olduğundan düşük göstertmeye çalışarak dünyanın en mal partisi ünvanını alacak değildi. Secimdeki esas hile secsis ve 2 kişi yaşayan hanede yaşayan diğer 10 kişidir. Ayrıca fazlaca basılan pusulalar, cumhuriyet altını ve kur'an-ı kerime el basma karşılığı satın alınan oylar akp nin sosyal mühendislik yöntemleridir. Fazla basılan pusulaların fazla olan kısmı cebi para dolu akp yandaşları tarafından oy kullanmaya giden vatandaşlara verilerek oy sonrası kendisine yeniden boş pusula getirmesi halinde 100 tl gibi rakamlar verileceği taahhüt edilmiştir. 2011 seçimlerinde Ankara'da ülkücülerin linç etmeye çalıştığı çarşaflı, polislerce apar topar kaçırılmıştır. Bu kişi de oy kullanmaya giden vatandaşlara boş oy pusulası veren hilebaz ak parti görevlilerinden biridir. Bu olay bir iki kanalda yayınlanmıştır sadece. Ak parti'nin sandığa olan sonsuz güveni vatandaşa güvenmesi değil yaptıkları hilelere güvenmeleridir.
sandıktan sadece oy çıkar. demokrasi seçim sonrası seçilenlerin uygulamalarıyla ortaya konur.
bir toplumun %75i normal ve daha düşük zekalıdır. normal zekaya sahip olma oranı da ülkelere göre %45 ile %50 arası değişir. zeki ve daha üst zekaya sahip insanların toplamı %25i geçmez. hele bizim ülkemizde mümkün değil. bu bilimsel bir gerçekliktir.
basit bir söylemle zeka düzeyi yüksek insanların seçimlerinin sandıktan çıkması mümkün değildir. onun için ben sandıktan çıkana demokrasi diyemem kusura bakmayın.
sandıktan halkın iradesi tecelli eder, öyle veya böyle, doğru veya yanlış, halkın çoğunluğunun seçtiği kişi başa gelir. sandıktan civciv çıkmıyor yani.
fakat bir kesim tarafından şöyle düşünülmesini anlayabiliyorum: ''yahu ben bu ülkede yaşanan birçok olayı görüyorum, akp'nin uyguladığı politikaları çok yanlış görüyorum, akp'nin amerikan uşağı olduğunu düşünüyorum. bu halk nasıl bu adamları başa geçiriyor?''
böyle düşünülebilir. siyaset bilimi açısından da demokrasinin hatasız bir yönetim biçimi olmadığı aşikar bir gerçek zaten. ancak en kullanışlı olan metod bu olduğu için, demokrasi prensibi ile işliyor sistemlerimiz. belki de ileride şartlar değişir, ülkeler monarşiye falan geçer, bilemeyiz.
halkın beğenmediğiniz bir partiyi başa geçirmesinin nedeni, onların gerizekalı olması değildir. bunun 2 nedeni olabilir:
1) ülke şeffaf değildir, birçok kişinin olanlardan haberi yoktur veya ülke siyaseti oldukça sığ ideolojik yaklaşımlar üzerine temellenmiştir ve halkın çoğunluğu, bu ideolojiler etrafında birleşerek oy vermektedir.
2) halk gerçekten iktidardan memnundur ve siz, azınlıktasınızdır.
gerçek şu ki, ülkemizdeki 1. şık çok daha ağır basıyor. ben bir muhafazakar olarak, oyumu gidip akp'ye atacağım mesela. ''neden?'' diyeceksin, çünkü ideolojim bunu gerektiriyor. benim sağ kanatta seçebileceğim başka bir alternatif yok. saadet partisi, milliyetçi hareket partisi ve büyük birlik partisi birleşip bir koalisyon kursa, akp barajı geçemez. çünkü ne derseniz deyin, ak parti, demokrat bir partidir. belli bir tabanı yoktur, seçmeninin bir kısmı islamcı, bir kısmı milliyetçi, büyük bir kısmı da demokrat seçmendir. salt islamcıların oyu olsa, saadet partisinin veya has partinin oylarının artması gerekirdi mesela. bu kesim ılımlı demokratların oyunu alamıyor zira adamlar ılımlı değil, milli görüşçü, şeriat hedeflerinden bir tanesi. e, demokrat adam da gidiyor oyunu akp'ye atıyor. islamî temayülleri olan insan chp'ye zırnık oy koklatmaz zaten bu gerçek.
evet, yine oyların çoğunu akp alacak, ben de ona vereceğim. bu benim gerizekalı olmamdan, şakirt olmamdan veya yandaş olmamdan ileri gelmiyor; benim başka alternatifim yok.
sandıktan tek seçenek çıkıyor, o da akp oluyor.
dediğim gibi bir merkez sağın itibarını sarsacak koalisyon kurulabilse muhafazakar cenahta, akp başa geçemeyebilir.
mustafa sarıgül chp'nin başına geçse, ona da oy verebilirdim mesela. çok severim sarıgül'ü.
ama gandhi bozuntusuna yalnızca hareket çekiyorum sandıkta, kusura bakmasın.
demokrasi; yun. (demos: halk; kratia: idare, iktidar) halk iktidarına dayanan hükümet şekli. devlet iktidarını elinde bulunduranların, halkın çoğunluğunun iradesiyle seçildiği hükümet şeklidir. *