öyledir efendim. sanat iktidar denen o "lanet" [1] şeyden nefes almanın tek yoludur, ve onu icra eden de o lanetin ne kadar büyüdüğünü de fark eder. cümleyi sarfeden fazıl say ise bir noktayı atlıyor. evet bir şeyler farketmiş, iktidar denen şey de bir değişiklik görmüş. ama neden terketmeyi seçmiş orası mechul. bu terkediş onu biraz hatta tammiyle ideolojikleştirmiyor mu? adama demezler mi "ulan artis madem bir şeyler farkettin kal ve nefes borusu olmaya devam et". ha yok ben eski iktidarın "araçsal akıl" ı idim şimdiki iktidarda bu işlevi yerine getiremem (ki burda araçsal aklın ironiye dibine kadar battığını görüyoruz) diyorsan orası başka. buyur güzel memleketler karılar kızlar (hande ataizi ye beş basanı da bulursun) seni bekliyor belki bir ödül de alırsın.
sanatçı zengin ve soylu sınıf için varolmuş sınıftır...
fazıl dan bahisse mevzu. o zaman söyleyebileceğim ;protest sanatçı imajı yaratarak daha çok tanınmak ve kazanmaktır amacı...
kendini tek sanatçı ilan etmiş kişican cümlesi. diğer sanatçılar aptaldı da düşünemediler öyle değil mi? bu, 'herkes aptal bi ben zekiyim ulan' demenin türkçesi sanırım. hmm.
eger sanatci denilen kisi gercekten sanatciysa, karanligi gorup insanlari uyarir ayni zamanda aydinliga cikmak icin cabalar. arkasini bakmadan ne varsa toplayip "vatansiz" olmayi tercih etmez. sanatci olmak sadece resim cizmek, piyano calmak, tiyatroda rol almak... degildir. sanatci halkin refahini yuksek tutmak icin de vardir. halki biliclendirmeli, onlara yon gostermelidir. ne alaka? cok alaka; cunku sanatci olabilmek icin olaylara herkes gibi bakmamalisiniz, kimsenin goremedigi noktalara odaklanmalisinizdir. zira bunlari yapamiyorsa o sanatci olamaz.