konuşulmayanların kağıt ve çamurda çığlık çığlığa yankılanmasıdır. mesela edward munch, çığlık tablosunu yapmayıp anlatsaydı hislerini bu kadar büyük etki bırakır mıydı ?
Yüksek moda model fotoğrafı, Türk kadını, yüksek detaylı doğal ten, (garip saç1.2), (Orla Fitzgerald gibi1.2), sevimli, imalı, neşeli ifade, zarif, yoğun bakış, şık, Zarif kıyafetlerden oluşan Fauvizm sanatı, gotik, David Alfaro Siqueiros tarzı, Klee ve Kandiskhy'nin eseri, (kırmızı şapka1.2), fotoğraf (Paolo Roversi1.2), rahat duruş, stüdyo aydınlatması, Vermeer'in aydınlatma tekniklerini anımsatan tarzda, Bauhaus tarzı arka plan, düşük açılı çekim, keskin odaklı, Artstation trendi
bu kadar moda tarzı hakkında nasıl bilgi sahibi oldun diye merak edenler varsa, basit birkaç örnekle her birine dair örnekler veren veritabanları var, çoğunu llama nın lokal modeli ve chatgpt ye sorarak öğrendim.
bana sanatçılar, stiller, moda tarzları, moda akımlarından oluşan geniş bir liste hazırladı ve hepsini sadece etiket olarak kullanıp farklı sonuçlar alabiliyorum.
"Kültürün en incelmiş noktası sanattır.
Aynı zamanda insanın da en inceldiği yer sanattır."
Nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama tam olarak böyle not almışım. podcast dinlerken de denk gelmiş olabilir, bilemedim. sanatı en iyi ifade eden cümlelerden bence...
Cümle nerde geçiyor bilen varsa beri gelsin:)
Yaratıcıya erişmek isteyen insanoğlunun, belki de bunu başarmaya en yakın olduğu uğraşının adıdır sanat. Sanat için; bağımsız,hislerin yoğun şekilde ifade edildiği ve eseri inceleyen tanık gözlemci bireyin de bu evrensel duyguyu sanatçının gözüyle görebildiği his anlatı tarzlarının ortak adıdır, diyebiliriz. Sanat eserleri çok farklılık gösterebilmektedir: Bu bir şarkı, sözsüz müzik, yazılı edebi eser, hatta ve hatta sirkte çalışan illüzyonist ya da sokaktaki pandomim sanatçısının gösterisi bile örnek verilebilir. Sanatçı sanatını, yaşadığı tüm zorluklara rağmen özveride bulunarak ortaya koyar. Sonuçta ortaya çıkan eser benzersizdir. Hatta o kadar tekil bir numunedir ki; eserin sahibi dahi kalan yaşamında bırakın sanatsal değer ifade eden bir benzerini, o değere yakın yeni tek eser bile üretemeyebilir. Sanat, kısacık yaşantılarımızın erişemeyeceği sürelerde, nesiller boyu hatırlanmayı sağlayabilecek tek alandır. "Eser" diyebileceğimiz yapıtlar; insanın en derin hislerini, en yalın ve samimi şekilde kendi içindeki kaynakla ve de mükemmeli yakalama arzusuyla birleştirmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır.