--spoiler--
Hastalarla çalışmayı seviyordu dr. Fried. Bu insanlar hastalıkları sayesinde, pek az "aklı başında" insanın yapabileceği biçimde, ruh sağlığı olgusunu inceliyorlardı. Sevgiden, paylaşımdan, hatta basit bir iletişimden bile yoksun kalmış olan bu insanlar çoğun, ona güzel gelen katıksız bir tutkuyla dolu bir özlem duyuyorlardı bu olguya.
--spoiler--
Popüler bir roman. Ve bu popülaritesini, isminin çekiciliğine borçlu olabilir. Lakin burada boş içeriğe sahiptir gibi boş ithamlarda bulunmuyoruz pek tabii.
psikolojiye ilgisi olanlara şiddetle tavsiye edebileceğim bir kitap. hiçbir zaman eskimeyecek.
şizofreni bir kızın içindeki dünyasını (YR) aile ve çevre baskısını anlatıyor.
okunmalı.
Tavsiyemdir, farklı, bir şey okumak istiyorsanız kesinlikle okuyun. Deborah adlı bir şizofren kızın, iyileşmesini anlatıyor;ama kitaptaki bir söz aklıma kazınmıştır, hiçbir zaman unutmam.
kitabını okuma fırsatım olmadı ama günümüz ilişkilerinin çoğunun bitiminde ardına sığınılan söz.
vaad dediğin sadece sözle olurmuş gibi... üstelik dikenlere de razıyken.
şizofren bir kızı anlatan kitap.
şizofreni hastaları acıyla yoğrulur ama yoğrulma sonucunda ürün ortaya çıkmaz bilakis bir kısır döngü sürer. işte bu kahramanın taa çocukluğundan başlayan travmatik yaşantı sahnelerinden sonra kitabı okumaya yüreğim yetmemiş ertelemiştim. bir zaman okuyacağım tamamını nasipse. bu alandaki biri demişti ki şizofrenler aslında ortalama insan olmayı kabullenememiş ve kendi olabileceği bir şahsiyet arayışına girmişler ama bir türlü çıkamamışlardır.
son dönemde daha çok biyolojik kökenleri irdeleniyor ve bu konuda bugün okuduğum bir habere göre bir araştırma sonucu ümit vaadediyormuş. inşallah bu kardeşlerimize ümit olur.
şizofren kahraman deborah'ı anlatan, üslubu oldukça çarpıcı bir kitap. pembe tonlarda kitap kapağı ile içeriği çok tezattır. bu kitabı okuduğumda, akıl oyunları filmini izlememe daha yıllar vardı, ve eğer bu kitabı okumasaydım akıl oyunlarından bu denli etkilenmezdim sanırım.