hiç kimsenin arkasından söylenmemesi gereken söz zira her ne yaşanırsa yaşansın yaşandığı zaman güzeldir ve eğer bitmişse zaten yaşamaya dahi değmemiştir, kişilerle ilgisi yoktur.
kızgınlıkla ağzımızdan çıkabilen ve şarkılarda kolaylıkla eşlik ettiğimiz kısa cümle. ama bir de, sahiden değmediğini anlamak ve bunu yaşamak vardır. işte o zaman, pişmanlık ve nefret, bizi adeta boğacakmış gibi olur, bunu söylemeye nefesimizin yetmeyeceğini hissederiz ve sonunda tükürür gibi söyleriz.
introsu yine damar bi serdar ortaç şarkısı olan ismi lazım değil i andırıyor. tınısı hoş. sözler özellikle nakarat dinleyen kişiyi bunalıma sürüklemekle beraber mahvediyor. şarkının sonunda nakarat kısmını biri daha söylüyo metin şentürk ü andıran bi ses kim olduğunu bilememekle beraber. kısaca serdar ortaç ın son albümündeki en hit damar parça aday adayı şarkıdır.
sözleri aşağıdaki gibi olan tipik bir serdar ortaç şarkısı.
Sen beni ömründe bir an sevseydin
Benden sana dert olmaz bunu bil
Nasıl güllerin pembe dilleri varsa
Senin gülden bedenin var bunu bil
Verdiğin en mükemmel aşk ızdırabım
Boş yere etme şikayet tutar ahım
Bir kere insan yerine koy aşkımı
Sevdim anlatamadım
Sana değmez..
Bu sitemler sana değmez
Kalbime bir hançer sapla vur gitsin
Beni aldattın bunu bile bile kahrettin
Sana kızmıyorum
Sana son sözüm;
Unut gitsin
gözyaşı ve kahkahalar aynı yerden gelmeye başladığında sen tabii ki görevini tamamlamış oldun... sırf bu yüzden bile saygıyı hakediyorsun... sen bakma bana...
ben senin diğeri ile sevişirken beni bir an bile düşünmediğini biliyorum... tıpkı benim seni düşünmediğimi sonradan anımsamam gibi... öyle ise bu ne mi diyorsun...
önemli değil işte... iade-i itibar...
yapılan bir iyiliğin karşılığının alınmadığı durumlarda yaşanan kullanılmışlık duygusunu bastırmak için söylenir. gerçekten de etrafta pek çok şeye değmeyen insan vardır ve iyiyi kötüsünden ayırt etmek şarttır.
kişinin en sonunda aklını başına aldığını ve gerçeklerin sabah güneşi gibi meydana çıkışını izlemeye başladığını karşısındakine belirtmek için kullandığı söz.