rahmetli dedemin içtiği sigara, ben küçükken ''dedemin dişleri altın mı'' derdim, dedem ölünce dişlerini söker kuyumcuya satar yolumuzu buluruz diye düşünürdüm, dedem en sonunda öldü helvasını yedik, dişlerini sökeyim dedim, meğer samsun 216 dedemin dişlerinde yaptığı sarılıkmış, yani dedemin dişleri filan altın değilmiş.
ucunda yazan rakamlar yoluyla, piyasada birden fazla versiyonu bulunan * tek sigara! şöyle ki; 12: sigara kağıdındaki plastik alaşım daha yüksek olduğu için tüterken garip bir koku yayar, aroması azdır, içimi tırttır...
13: 216'nın veziridir, şahıdır! aroması ve içimi, üzerinde 13 yazmasına rağmen 10 numaradır!
14: içtikçe içesinizi getiren, doydurmayan türdür! güzelliğinden değil, içindeki nikotin eksikliğindendir; bırakmaya çalışanlara önerilir, üzerinde yazan nikotin oranı yalandır, ziyandır...
15: 12 ile 14 arasıdır, matematiksel olarak öyle olmasına rağmen 13 değildir! aroması yüksek ama içimi zordur! zorluğu ağırlığından değil, tütünün iyi elenmemesinden kaynaklanan sıkışmadandır!
16: yazdıysa bozulasıcadır, evlerden uzaktır! 216'nın gollum'u, beteridir... ne aroması, ne içimi, ne kokusu iyidir!
içinden kaç numara çıkacağını, paketi açmadan, eliyle yoklayarak; paketi açtıktan sonra koklayarak bilen insanlar vardır! var olacaklardır!
yeni bahar gibi ve lark gibi değildir. gerçekten güzel bir lezzete sahiptir. beğenmeyenler vardır, yerli malı diye. fakat içelecek bir sigara varsa 2000 değil samsun 216'dır.
(bkz: acliktan agzi kokmak) deyimine konu olmus, fukaranin agiz kokusu iste samsun 216nin kokusudur.
su an piyasada olan 216 degil tabi bu, efsane oldu benim bahsettigim. asil 216'yi isvicreli bi tutun sirketiyle mi ne ortak cikariyordu tekel. ithaldi yani, piyasanin en pahali sigaralarindandi. sonra okuz mu oldu ne, ortaklik bozuldu herhalde, tekel de isim hakkini elinde tutuyormus demek ki dandik bi sigara cikardi ayni isimde. gerci gene iyidir digerleriyle kiyaslayinca ama eski 216yla kiyaslanamaz bence.