Ben bugünde bulduğum samimiyetsizligi hiç bir günde bulmuyorum. sanki arada kalmış bi olmamış havası var. ne pazar kadar gerici ne pazartesi kadar sıkıntılı.
haftanın ikinci günü olmakla birlikte en garip günüdür. insan ne hissedeceğini bilemez, pazartesi gibi hafta başı değil üzülelim, cuma gibi hafta sonu değil sevinelim, çarşamba değil haftanın yarısı bitti diye teselli olalım. bokum gibi bi' gündür.
çarşambadan bir önceki, pazartesiden bir sonraki, insanlar için En duygu yoğunluğunun En fazla olduğu gün. Pazartesi gibi can sıkıcı değildir ama çarşamba gibi rahatlatıcı da değildir
Salı gün adı dilimize iki ayrı dilden gelmiştir;
ilki Arapça üçüncü gün anlamında Sellase
ikincisi de Farsça-Süryanice gene üçüncü gün anlamında Seşenbe
bugünün uğursuzluğu islam inancında olduğu gibi; hristiyan inancında da, konuşlanmaktadır. onlar da, salı günü yapılması gereken işlerin ertelenmesinin daha makul olacağına inanırlar. hatta: lozan antlaşması salı günü imza edildiğinden, o gün taraf ülkelerin başına birçok terslik geldiği de, söylenir.
amat'a göre denizciler için uğursuz gündür salı. kabil'in habil'i öldürdüğü gün olarak geçer ve salı günü sabah namazı okunmadan denizcilerin yol alması gerekir.
...salı sallansa, beni başka yerlere atsa
aynaya baktığımda kendimle bütünleşecek miyim diye sormasam
bu şehir ne gitmeme,
ne kalmama izin veriyor
hayallerimi yok edip
mutluluğumu geçici kılıyor
çok şey istedikçe elimde daha az kalıyor... *