Bazı bakkallarda para üstü olarak verilir.
Çözümü ise o bakkalın verdiği sakızlarla bir şey almaya çalışmaktır.
Not: bir daha para üstü olarak sakız verilmemiştir.
illet bir maddedir. ders başına oturacakken kutu kutu depoluyorum. 20 dakikadan sonra mide bulandırıcı birşey haline geliyor çünkü. sürekli sürekli çiğniyorum.
taşlamayın lan. halk içinde kullanmıyorum. yanlız olmaya özen gösteriyorum.
40 yıllık sakızlı kahve üreticileri bile içindeki sakız miktarından hissedilir derecede tırnaklamaya başladığına göre, muhtemelen 2012 yazında çeşme açıklarındaki chios adasındaki yangından sonra, piyasadaki kıtlığı hissedilmeye başlanmış olan nebati ürün.
doktorlar insanlara sakız çiğneyin diyerek nasihat verir. amaç tükürük salgılamasını artırmaktır. sağlık yönünden aşırı kaçmamak şartı ile faydalıdır. gel gelelim bu sakız çiğneme olayını abartan insanlar, kadın veya erkek toplum içinde felaket sakız çiğnemektedir. ağızlarını açıp, sesli bir biçimde çiğneyerek insanları rahatsız ediyorlar. hele kadın veya kızların sakızı şişirip üstüne de patlatmaları yok mu. gören insanı çileden çıkaran durumdur. kibarca çiğnemek varken sesli veya sakızı patlatarak çiğnemek toplum içinde çok yadırganmaktadır.
bir gün şöyle ülkenin başına geçecek güce sahip olursam yasaklanması için varımı yoğumu ortaya koyacağım hede höde...
yok böyle iğrenç bir şey. boşa mide çalıştırır. ne gerek var? yemek düşün zaten mide yine gastrin hormonunu salgılar kendi kendini uyarır ve mide enzimlerini salgılamaya başlar.
ne gerek var etrafı rahatsız etmeye?*
Aroması olan, yenilmeyen fakat çiğnenilen içindeki aromanın emilmesini, tadılması sağlayan, kullanılıp kullanılmamasına göre bir kızın iffetli olup olmadığı gösteren gıda maddesidir.
araba ile yolculuğa çıkacaksanız ve direksiyon başında uyuyakalmaktan korkuyor ya da şikayet ediyorsanız yanınıza almanız gereken şeylerden. bunun yanında sakız çiğnediğinizde mideniz öğütme işleminini başlattığı için (insan vücudu ne enteresan ve tüm bunlar nasıl tesadüf eseri olabilir ki?) acıkmanıza da neden olacaktır. bir nevi komut veriyor mideye.
--spoiler--
Beyne giden kanı artırıyor:
Birçok sporcu ve koçları oyun sırasında sakin kalabilmek ve gerginliği azaltmak için sakız çiğnemeyi tercih etmektedir. Aynı zamanda bazı öğretmenler de okullarda sakız çiğneme kuralının değiştirilmesini ve çocukların sınav sırasında sakız çiğnemesinin onların uyanıklığını ve konsantrasyonunu daha iyi sağlayacağını savunmaktadır.
Son yapılan araştırmalarsa sakız çiğnemenin, damarlardan beyne giden kan akımını yüzde 25 oranında artırdığını gösteriyor. Appetite (iştah) dergisinde 2002 yılında yayımlanmış bir başka çalışma gösteriyorki sakız çiğnemek bireylerin öğrenme, akılda tutma ve bilgiye erişme yeteneğini de artırıyor.
--spoiler--