bizat denediğim bi durumdur. askerde yetiştirmiştik bi dağ karakolundayken. çok zor dur her gün bakmak ilgilenmek ve sulamak gerekir. evdede denedim askerden sonra ama güneş görmediği için malesef çürüdü. tohumken pamuk içinde büyütülür sonra güzel bi toprak bulunup kökler dikilir. her gün su ve güneş alırsa yetiştimesi o kadar da zor olmayan bir bitkidir. tesekeremde torunlarıma öğretmiştim. büyük olasılıkla geldiğim karakol kafası güzel bi karakol olarak devam ediyo görevini yapmaya.
torf adı verilen vitaminli toprakta, en az 7-8 tasarruflu ampul ve iç yüzeyi alüminyum folyo ile çevrelenmiş bir kutu içinde, yani yapay güneş ışığı ve pektabi ki günün belli zamanlarında gerçek güneş ışığı verilmesi gereken, hergün sulanması gereken saksılara sahip olmak. saksıda yani kapalı ortamda yetiştirmek sorumluluk ister ve zahmetlidir ama dışarıdan daha güvenlidir böyle mankafalı insanların ülkesinde. ayrıca bitiler ile arada konuşmak, onları sevmek ve gerektiğinde ilaç ve vitaminlerini temin etmek onların hem size hem hayata bağlanmalarını ve daha yi ürün vermelerini sağlar.
(bkz: alkol ve sigara yasalken marijuana nın yasak olması mallığı)
edit: bunu niye eksiledin lan seovi sorarım sana yanlış yazdıysam hadi sen de yaz da görelim sen nasıl yapıyorsun, yok fikrin yoksa ne eksiliyorsun hıyarağası
emin değilim ama galiba t.c. anayasasına göre suçtur. ama yine de şahsi amaçlarım için denemek istediğim bir aktivite yardımcı olmak isteyen ve beni yetkililere gammazlamayacak olan sözlük yazarlarının mesajlamasını bekliyorum. *
elimde ne tohum ne de saksı olmadığından,
hazır yetişmişi elinde olan yazarların direk postA kutuma karşıdan ödemeli göndermelerini rica ediyorum. *
(bkz: zall yetiş)
Yasal olarak suçtur. Bildiğimiz bitki yetiştirme taktiklerinden farkı çok yoktur. Genelde torbacıya para dökülmemek için yapılır. Ulan tohumu var bunun evde yetiştiriyim bari nolcak lan diye düşünülür.
Kuzenim çok yapardı bunu şimdi esrarmış morfinmiş bıraktı hepsini ama beynini çürüttü salak gibi yaşıyor.