Southern Queensland Üniversitesinin yaptığı araştırmalar sonucunda, sakalın zararlı olan UV ışınlarının yüzde 95 ini engellediği sonucuna varışmıştır. Daha az UV ışınına maruz kalan ciltte ise kanser riski de aynı şekilde azalmaktadır.
2. Astım ve Alerjiye Karşı Bariyer Oluşturur
Polen ya da toza karşı alerjiniz, hatta astım sıkıntınız bile varsa, uzun sakallar alerjenlere karşı filtre oluşturduklarından sizi bu rahatsızlıklara karşı korur. Özellikle bıyıkların alerjenlerin teneffüsünü engelleme açısından olldukça etkili olduğu kanıtlanmıştır.
3. Cildinizin Geç Yaşlanmasını Sağlar
Sakallar cildiniz nemli tutar ve soğuk havayla beraber rüzgara karşı cildinizi koruyarak cildinizin kurumasını engeller. Böylece nemli kalan cildiniz daha geç yaşlanır. Bunun yanı sıra, sakallı cilde sürülen nemlendirici sakalsız cilde sürülen nemlendiricen daha etkilidir, çünkü sakalsız ciltte nemlendiricinin etkin kalma süresi de dış faktörlere daha çok maruz kalacağından azalır.
4. Soğuk Algınlığa Karşı Korur
Özellikle çene ve boyunda çıkan sakalların sıcaklığı hapsetmesinden kaynaklı olarak soğuk anlığa karşı koruyucu rol edindiği London Clinicte görevli Doktor Felix Chua tarafından sakalın faydası olarak eklenmiş.
5. Bakteriyel Enfeksiyonlara Karşı Engel Oluşturur
London Clinicte görevli dermatolog Dr. Martin Wade, traş olmanın sebep olabileceği tahriş, bakteriyel enfeksiyon ve folliculitis denilen deride oluşan kızarıklık gibi sorunlarla karşılaşmamak için erkeklerin sakal bırakabileceğini belirtiyor.
Kürk gibidir kışın sımsıcak tutar. Artı sakalım da var sözüm dinlensin sözlerini sıkça duyarız bu insanlardan. Yaşça da büyük gösterme gibi avantajı da vardır. Erkeğin sakalı kadının memesidir.