sahurda ağır şeyler yenmezde iftarda yenir işte yaaa.... ben bugün baydöner'den menü söylicem bankkartlılara özel menüler var, uff şimdiden canım çekti yaa saat daha 15:06 neyse çabuk geçer inşallah herkese hayırlı ramazanlar....
haşlanmış yumurta eşliğinde kahvaltı. Yumurta tok tutar. Susatmayacak yiyecekler yenmeli. Hemen üstüne yatmamak lazım. 45 dk. bekle sabah namazını kıl yat derim.
Sabah kahvaltısında ne yiyorsam onu yedim, Oğlumu okula bırakacağım gelip geri yatacağım. Susuzluktan ölüyorum gençler. Akşam etmenin tek çaresi susmak.
Günde en az 3 litre su içerdim. Halimi siz düşünün.
Ne yersen ye bi 5 saat sonra her türlü acıkacaksın. Vücuda çok yüklenmemek gerekiyor.
Ben yulaf süt muz üçlüsü
Bazen yumurta ve kahvaltılık
Bazen ise makarna yiyorum.
Şeker hastası canım annem kahvaltılık yedikten sonra chia tohumu yiyor. Şekerini yükseltmediğini, kalktıktan sonra ağzında garip bi tat olmadığını söylüyor. Bu chia tohumunu yulafın içine koyabilirsiniz. Bazı günler ertesi günü çok acelem varsa, kahvaltı hazırlamaya vaktim yoksa bir gece önceden muzu ezip yulafla karıştırıp süt ve chia tohumu ekliyorum ve buzlukta bekletiyorum. Puding gibi aşırı güzel ve doyurucu oluyor. Sahurda da tercih edilebilir.
Yapılan araştırmalar insan metabolizmasının farklı olduğunu gösteriyor ve insanların işi, yaşı, coğrafyası farklı farklı. Bu sebepten herkes kendine uyan diyeti kendi bulacak. Bir doğru sahur diyeti yok. Herkese kendine göre doğru sahur diyeti var.
Not: diyet kelimesi "beslenme düzeni" Anlamı ile kullanılmıştır.
Domates, salatalık, peynir, yeşillik ve çay. Her gün olmaması şartıyla bazen de haşlanmış yımırta. Haşlanmış yımırta ve sahur diyince hep, ankaralı bir abimiz vardı. O gelir aklıma. Burdan sevgiler ve hayırlı ramazanlar diliyorum kendisine.