azda olsa sağda solda gördüğümüz değişik ama gerçek anlamıyla değişik, değiştirilmiş insanlardır.
beğendiği için bazı parçaları dinleyenlere sözümüz yokta sen sanki ingiliz, amerikalıymışcasına o müziklere salarsan bil ki kendi ülkende yabancılar tarafından devşirilmiş birisin.
bir de bilgiçlik taslamazlar mı te allah ım ya, la sen o müzikten anladığını sansan bile anlamazsın çünkü ruhunda, genlerinde o müzikten eser yok.
resmen saçmalıyorsun. tam anlamıyla bir özenti girdabına kapılmışsın ve hatta o kadar kapılmışsın ki sana ait olan müzikleri duyduğunda rahatsız oluyorsun.
bu söylediklerim acıma hissiyle yazılmıştır. düşünsene adam en iyi okullarda okumuş, bilgili kültürlü ama devşirildiğinin farkında bile değil.
aşk acısı çekiyorsan türkçe pop, rap ne olursa olsun insan acı çeker. bunu bilen kişi aptal olmayan insan yabancı dinler. yıllardır sadece yabancı dinliyorum. bizde severdik ahmet kaya, sezen aksu vs dinlemeyi. yok amına koyayım belamı sikiyorlar olmuyor işte.
doğru tespittir.beyni yıkanmış,milli şuuru zayıf devşirilmiş insan tipi amerikan hayranıdırlar sol kadar sağ cenahta da sayılarında artış görülmektedir.
Bırakın insanlar ne dinlemek isterlerse dinlesinler, ne olmak isterlerse olsunlar. Bu devirde ülkelerin kültürlerin sınırlarını sadece formalite icabı çizebilirsin.
beynin yıkanmasıyla ne alakası var. fon, ses ve aksan olarak kulağına hangi müzik hoş geliyorsa onu dinler... yadırganması saçmalıktır bence sizin kendi yabancı dil bilginiz yok diye insanlara laf atamazsınız. Müzik evrenseldir sözünü boşuna söylememişlerdir. yabancı müzik dinleyen kişi kalkıp adam öldürmüyor yada kimseye hakaret etmiyor. Ben şahsen dinlediğim müziklere göz atsam %90'ın üstünde yabancı şarkılar oluşturur. Ben yabancı müzik dinlemekten inanılmaz zevk alırım. Türkçe parçaları da dinlerim ama takdir edilir ki çok müzik dinleyen bir insan dünya müziğinden de faydalanır ben de onlardan biriyim.
illaki sözlüğe bir şey yazacaksanız diye böyle saçma başlıkların açılması gerekmez. O zaman hiç yabancı film izlemeyelim hep türk filmlerini izleyelim değil mi sonuçta o da yabancı ürün.
benim o. farklı bi ülkenin müziğini dinleyince oralara yolculuk ediyorum gibi hissediyorum. yurt dışında olsam da hep kendi yerimin müziğini dinlerim. biz böyle biraz değişiğiz işte.
müzik evrenseldir falan filan diye bi yerlere sığınmaya çalışmak bir kaçıştır.
evrenselse o ülkelerin insanları da gelsin biraz türk müziği dinlesin.
dinlemez çünkü ona bişey anlatmaz ama bize onların müzikleri bişeyler anlatıyor, nasıl oluyor onu da bilemiyorum.
hayır bu kadar verici olmamak lazım yarın isimlerimizi de aaaa türk isimleri güzel değil yabancı isimler daha fonetik daha kulağa hoş geliyor değil mi corc diye konuşmalar duymaktan çekinirim.
müzikten gram anlamayan insan söylemidir. muhtemelen hayatında bir enstrüman almamıştır eline ve bütün müzik terimlerine yabancıdır. dinlediği müziğin nasıl yapıldığı hakkında en ufak bir fikri yoktur ve müziği şarkı olarak görür. bu da dinlediği müziğin sadece sözden ibaret olduğu yanılgısına sürükler kendisini. müzik zaten bir dildir, tıpkı matematik gibi, tıpkı ingilizce gibi. insanların düşüncelerini, hislerini, öfkelerini, arzularını, üzüntülerini notalara dökmesiyle oluşur. ve inanın hisle verilen bir c#m ile hissiz bir c#m arasında tıpkı türkiye'ye sonradan gelen bir italyan'da görülen aksan bozukluğu kadar net farkedilebien bir ayrım vardır.
bunlar genellikle ingilizce yi aksanıyla konuşmayı da bir meziyet sanırlar ki kraliçe amuda kalk dese kalkarlar.
la elin dilini onun gibi konuşmaya çalışırsan sadece komik olursun.
sen o değilsin bak bağıra bağıra söylüyorum sen ingiliz ya da Amerikalı değilsin, farkına var artık.
çık ortaya çatır çatır türk aksanıyla ingilizce konuş ki yabancı dil bilgin senin ilerlemene yardımcı olan bir araç olsun, sen o dilin yayılmasına, statü göstergesi olmasına araç olma.