sabun bir antiseptik, yani mikrop öldürücü değildir. Normal bir deri üzerinde, ölü deri hücreleri, kurumuş ter, çeşitli bakteriler, yağlı ifrazatlar ve toz vardır. Sabunun özelliği, mekanik olarak derimizin üzerinden bunların alınmasını sağlamasıdır. Suyu ve yağı (ne yağı olursa olsun) aynı kaba koyarsanız birbirlerine hiç karışmazlar aksine su ve yağ molekülleri arasında birbirlerini iten bir güç vardır. Elimizi sadece su ile yıkadığımızda, derimizin üzerindeki yağ tabakası, suyun derimize temasına mani olur, onu dağıtır ve tam anlamı ile temizlik sağlanamaz. işte burada sabun devreye girer ve aracılık rolünü üstlenir.
ham maddesi bitme noktasına gelen en önemli temizlik ürünlerindendir.
ham maddesi sorununu kemalistler kullanılarak çözülebilecek bir üründür.
şimdiye kadar ihanet eden kemalistler kendilerine bu halka ve allah'a affettirmek için gönüllü olarak sabun olmayı kabul etmelidirler.
kalıp olanı kullandıkça küçülür tam bitmeden çöpe atılır sıvı olanı elde kayganlık hissi yaratır iyice durulamak gerekir şunun bir orta yolunu bulsalar da kurtulsak.
Sağlam bir temizlik için olmazsa olmaz temizlik malzemesidir. Duş jeli bilmem ne geçin bu ayakları. Önce sabunla bi güzel temizlen sonra kullan jelini, kremini.
son zamanlardaki ekonomik gidişatla iyice kalitesizleşen şey. doğal sabun fiyatları uçuyor artık zaten ve ucuz marketlerde satılan sabunların alırken değil ama banyoda kokusu çıkıyor. resmen kimyasal kokuyor.
insanlığın en mükemmel keşiflerinden birisi. düşünseneniz eliniz yağlanmış, kirlenmiş ve de pispis kokuyor. bu mükemmel şeyi elinize biraz su ile sürüp köpürtmeniz yetiyor. sonrasında güzelce durulanıp temizliğe ferahlığa ulaşıyorsunuz. çok başarılı.
az önce aklıma geldi, tarihte sabun ve temizlik ile ilgili pek de bilgi yok sanki.
yani insanlar ilk neyle, nasıl temzilenmişler. ilk sabun ne zaman çıktı, peygamber zamanında sabun var mıydı?
not:avrupalılar temizliği müslümanlardan öğrendi, bok içinde yüzüyorlardı safsatasını-efsanesini yazacak olanlar bi siktirsin gitsin lütfen.