sultanahmet iktisadi ve ticari ilimler mekteb-i ali'sin den mezun olmuş iş adamı. kendisinden dinleyelim idealini. mühendis olmaktan başka bir şey düşünmüyordum. liseyi bitirdiğim yıl ağabeyim yedek askerliğe alındı, onun işlerine bakmak için bir yıl kaybettim. Ağabeyim ikinci yıl kayıtlar kapandıktan sonra döndü ancak. Bir yıl kaybetmemek için Sultanahmet iktisadi ve ticari ilimler mekteb-i ali'sine kaydoldum." 1943-1944 yıllarında mezun olduktan sonra, iş bulma konusunda hiçbir yakını hatta danışacak kimsesi bile olmayan sabri ülker için ekonomik hayat neredeyse okulla eşdeğer gibiydi. çivi çakılmayan, taş üstüne taş konulmayan bir dönemdi ve rakamlar inanılmaz derecede küçüktü. yaz tatillerinde besler bisküvi fabrikası'nda çalışması hayatının en belirleyici olayı olmuştu. ülker grubunun temelini atan, çocukların ona taktığı isimle "bisküvici dede" sabri ülker, bugün 80 yaşında ve 60 yıldır çalışıyor. Gençliğinde 16-17 saat çalışan sabri ülker, iki yıldan beri çalışmasını 8 saate indirmiş bulunuyor. sabri ülker hayatta en kuvvetli sermayenin çalışmak olduğuna inanıyor. en önemli özelliklerinden biri 'iş takibi' olan sabri ülker, kalite ve araştırmayı en mütevazı koşullarda bile hep ön planda tuttu. Bu ilke onun dünyaya açılmasını sağladı. ülker bugün 78 ülkeye 150 milyon dolar ihracatı ve 1 milyar doları aşan cirosuyla türkiye'nin bisküvi ve çikolata pazarında bir numara olmayı sürdürüyor.
nasıl yatalak olduğu konusunda derin şüphelerimizin olduğu iş adamı. bu işin arkasında oğlu ya da damatları çıkabilir diye insanın aklından geçmiyor değil.
inanılmaz bir ticari zekası ve mükemmel pazarlama ustası olan adam. ülker'in yükselmesi ürünlerinin harika olmasından değil onun pazarlama ustası olmasından kaynaklanır. yalnız ben yine de kendisini kendisinden sonrakilere miras bıraktığı işçi çalıştırma politikasından dolayı pek de hazzetmem. geniş bilgi için (bkz: ülker/@laz pacino)