sebetayist olduğu yönünde kimi iddialar ortaya atılmış, islamcı görünümlü kayserili.
kendisinden hazzetmem, lakin ürettiği kimi ürünler türk hazır gıda sektörünün içler acısı hali göz önünde bulundurulduğunda, standart üstü denebilecek kalitede.
allah gani gani rahmet eylesin. bu ülkede "istanbul sermayesi" denilen oluşuma kafa tutan ilklerden birisidir. (şimdi kalkıp da 'e o da davutpaşa'da başlamış' demesin - lokasyon olarak istanbul - değildir kastedilen).
tırnağıyla kazıyarak geldiği küçük fabrikasından godiva'yı tak diye satın alınacak noktaya getirmek kolay değildir. üstelik zamanında mahalle baskısı falan da değil, basbayağı "ülker yemeyin" diye progoganda yapıldı, askeriyede ülker markası yasaklandı. o da yurtdışında yeni pazarlar yarattı kendisine. zamanında türkiye'deki kimi yerlerde ülker bulamazdınız ancak almanya, hollanda, belçika gibi Avrupa ülkelerindeki türk marketlerinde bulabilirdiniz, bu da garip bir ironidir.
ülker, bugün sadece türkiye değil, dünya pazarlarında at oynatan, sadece gıda değil, gıda ambalajlarında yüzmilyonlarca dolarlık yatırımları olan bir dünya devi haline gelmiştir. bu hiç kolay bir iş değildir. ruhu şâd olsun...
bu ülkede herkes onun ürettiği bir ürünü mutlaka yemiştir.
markanın adamın soyadı olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. ülker diye soyisim mi olur?
daha sonra bunun bir yıldız kümesinin adı olduğunu öğrendiğim de daha çok şaşırmıştım.
sultanahmet iktisadi ve ticari ilimler mekteb-i ali'sin den mezun olmuş iş adamı. kendisinden dinleyelim idealini. mühendis olmaktan başka bir şey düşünmüyordum. liseyi bitirdiğim yıl ağabeyim yedek askerliğe alındı, onun işlerine bakmak için bir yıl kaybettim. Ağabeyim ikinci yıl kayıtlar kapandıktan sonra döndü ancak. Bir yıl kaybetmemek için Sultanahmet iktisadi ve ticari ilimler mekteb-i ali'sine kaydoldum." 1943-1944 yıllarında mezun olduktan sonra, iş bulma konusunda hiçbir yakını hatta danışacak kimsesi bile olmayan sabri ülker için ekonomik hayat neredeyse okulla eşdeğer gibiydi. çivi çakılmayan, taş üstüne taş konulmayan bir dönemdi ve rakamlar inanılmaz derecede küçüktü. yaz tatillerinde besler bisküvi fabrikası'nda çalışması hayatının en belirleyici olayı olmuştu. ülker grubunun temelini atan, çocukların ona taktığı isimle "bisküvici dede" sabri ülker, bugün 80 yaşında ve 60 yıldır çalışıyor. Gençliğinde 16-17 saat çalışan sabri ülker, iki yıldan beri çalışmasını 8 saate indirmiş bulunuyor. sabri ülker hayatta en kuvvetli sermayenin çalışmak olduğuna inanıyor. en önemli özelliklerinden biri 'iş takibi' olan sabri ülker, kalite ve araştırmayı en mütevazı koşullarda bile hep ön planda tuttu. Bu ilke onun dünyaya açılmasını sağladı. ülker bugün 78 ülkeye 150 milyon dolar ihracatı ve 1 milyar doları aşan cirosuyla türkiye'nin bisküvi ve çikolata pazarında bir numara olmayı sürdürüyor.