Uluslararası havaalanı olarak geçiyor ama sahiden bekleme salonu çok sıkıcı.Pegasus havayollarının kontuar bölümünün tam sağ tarafında ufak bir cafe tarzı yer var ; sakın denemeyin.Ben bir portakal suyu ve bir adet sandviçe 18 tl para ödedim.Doysam içim gam yemeyecek.insan bir restaurant yapar yahu.Sunexpress yolcusuysanız rötar ihtimaliniz herzaman olacaktır yani bir şekilde o sıkıcı yerde kazıklanmamak uğruna acıksanız da yemeden bekleyeceksiniz.
5-10 sene içerisinde 2 katı daha büyümesi bekleniyor ; Kurtköy geliştikçe paralel olarak alan da genişleyecek diyorlar.
Bence fena değil dedirten bir havaalanı ama bekleme yerlerinin ve yiyecek içecek alanlarının gerçekten de elden geçmesi gerekiyor.
metre kare olarak atatürk havalimanı'ı ile kapışacak boyuta gelmiştir. ikinci sınıf hava yollarının indiği ikinci sınıf havalimanıdır. yani ucuz bileti olan havayolları'nın durağıdır. ne kadar büyüse de içi hala boş ve gereksizdir. free shop'u free shop olmayandır kendi büyüse de içi ufacık kalmıştır. içindeki fenerium ise ne alaka dedirtir insana. bonus hscb akbank ve işbank'ın havalimanı dış hatlar gidiş terminali gümrüksüz alan restaurantlarının biran önce açılması gereken istanbul'un 2. büyük havaalanı.
Trafiğe takılmadan gidilebilecek havalimanıdır. Bugüne kadar en az 20 kez gittim, her seferinde de yolda 100 km ortalama süratle gidebilecek kadar rahat akıcı bir trafik vardı. Yani bu açıdan tercih edilesidir.
2 yıl önce küçüklüğüyle elazığ havaalanı ile yarışırken, şimdi büyüklüğüyle ataturk airport ile yarışır konuma gelmiştir. yani havaalanından airporta, türkçeden ingilizceye, yerelden evrensele gibi bişi. emeği geçenleri tebrik eder en kısa zamanda bingöle de el atmalarını isterim.
şu anda yoğun sise rağmen -iki uçuş dışında- gecikme olmadan uçuşların yapıldığı havaalanı. atatürk havaalanına göre oldukça sakin ve daha da güzeldir. ücretsiz wireless vardır. bağlantı adı "free_internet" tir
buraya inen ilk uçağı dün gibi hatırlarım. gece 4 sularında büyük bir gürültü kopmuştu, deprem korkusuyla yaşayan bütün mahalle ayağa kalkmıştı, arabaların alarmı çalıyordu. herkes ya doğalgaz patladı ya da olağanüstü bir şey oldu diye düşünmüştü meğerse uçak iniyormuş. şaşkınlık ve heyecan yaşadıktan sonra rahatlama ile yatağımıza döndük uykuya devam ettik tabi. şu an dünyanın en büyük kargo uçağı, kafa ütüleyici uçaklar vs. gece gündüz demeden inmekte fakat bir allah' ın kulu başını kaldırıp bakmamakta. aha şimdi de indi bir tane.
zaten allahin unuttugu yere dikmissin havalimanini, insanlar vardiklarinda yorgunluktan acliktan kiriliyorlar. yetmezmis gibi sen de yiyecek & icecek fiyatlarini tavan yapmissin. valla en son burger king'de dayanamayip bir whopper yemistim. hatirladigim kadariyla da fiyati 17,50 gibi bir seydi.
kodu saw. e-10 ile yaklaşık 1 saate varılıyor. öyle metruk bir yerde. wireless desen yok. (eylül 2009'da öyleydi en son, şimdi var mıdır bilmiyorum) her 10 m'de bir polis. eylül 2009 gibi çalışmaları mı ne vardı. sandviç 8, çay 5, su 3 liraydı en son.
istanbul'u bilmeyenler için tam bir işkence. şahsen ben bilmiyordum, buradan uçağa binecektim. bir daha gitmek mi, asla...
sırf yolcu sayısını artırmak amacıyla bursa yenişehir havalimanı yurt içi uçuşlara kapatılmıştır. bir defa daha ne kadar gereksiz olduğunu ve derebeyi kafalı yönetici mantığını ıspatlamıştır.
gitmek için e-1o a binip de ayakta kalmak, o ki bittiğinin resmidir. yenilenmiş hali çok güzel olmuştur. ah bir de o aldığımız satranç taşlarını iki saat boyunca bronz mu pirinç mi diye incelemeseydiler. o devir kapandı çünkü. ****
bildiğin dağ başındadır. ulaşım eğer bir arabanız yoksa çok uzun sürer. şöyle ki:
bir arkadaşınızı 11 uçağı ile Erzurum'a yolculamak için sabah 7'de evden çıkarsınız. varırsınız arkadaşınızı yolcularsınız. dönüş yoluna geçersiniz. otobüse biner kadıköy'e gelirsiniz. vapura biner karaköy'e geçerken telefonunuz çalar.
"hacı ben indim şimdi bagajları alıyorum"
ulan adam Erzurum'a vardı ben hala vapurdayım dersiniz. okkalı bir küfür eşliğinde.
yeni hali ile çok daha modern görünüme kavuşmuş havalimanı. buranın ismi nedense çok hoşuma gidiyor. türkiye'de bu tarz yerlere verilen isimler hep orjinallikten uzak olduğu eleştirisi yapılır. türkiye'de bir havalimanına verilebilecek en iyi isim bence sabiha gökçen ismi. hem tarihi olarak altı dolu (ilk türk kadın pilot) hem de söyleniş bakımından güzel.