türkiye'nin en güvenliksiz özel üniversitesidir. kampüse girmek kolaydır, içeride istediğiniz gibi hırsızlık yapabilirsiniz. odalardan çalınan eşyaların haddi hesabı yoktur, buzdolabı çalındığı bile görülmüştür. her yıl gerçekleşen kavgalar, hırsızlıklar, tacizler ve diğer tüm olayların üstü üniversite yönetimi tarafından ustaca örtülür ve emniyet birimlerine yansıtılmaz.
sevgiliniz bu okulda okuyorsa eğer zor görüşürsünüz. bitmek bilmeyen sınavlar quizler ardı ardına gelir sonra bir bakmışsınız tatil gelmiş. bayramlarda memleketine gider yazında staj belası yani diyeceğim o ki uzak durun burda öğrenim görenlerden.
21-23 Mayıs tarihleri arasında Tuzla Belediyesi Türkiye Liseler Arası Münazara Turnuvası'na ev sahipliği yapan ve bu süre içinde turnuvaya katılan öğrencilere ve öğretmenlerine sağladığı bedava ve leziz yemeklerleriyle beni kendine hayran bırakan, güzel bir kampüsü olan ve bununla birlikte yeşil alanları bol olan eğitim kurumlarından birisi. Ayrıca karşısında deri fabrikası olan nadir üniversitelerden.
recep ivedik 3 filminde görüp şoka girdim.. teknosa, sabancı üniversitesi kütüphanesi görüntülerinden sonra sponsor olduğunu düşündüm, masterımı orada yapmıştım inanın soğudum..
ağbimin mezun olduğu okuldur, ordan iyi bilirim. şehirden oldukça uzaktadır ama kampüsü bir o kadar da güzeldir. ortam soğuktur, fiyatıda yüksektir. okula girmekte okulu bitirmekte zordur. hele hazırlık sınıfında geberirsiniz. ama yinede severim ben bu okulu. mezun olanlar genelde iyi konumlara gelmişlerdir.
fevkalade bir kampüse sahip olan üniversite.özellikle yurtları son derece rahat bir yaşama ortamı oluşturmaktadır.zamanın çok hızlı geçtiği bir yerdir ayrıca.
Türkiye'nin hazırlık sınıfı en zor okulu.Daha önce iki okul değiştirmiş biri olarak rahatlıkla iddia edebilirim ki ; lisans eğitimi de aynı zorluktadır.Hiç de zannedildiği ve hatta ısrar edildiği gibi , parayla ya da rahatlıkla geçilebilecek bir keyfiyet söz konusu dahi değildir.
bu aralar, uygulanan sistemin değişmesi gerektiğine dair hakkında epeyce şey konuşulan güzide üniversite. yine bu konu ve de türkiye'deki eğitim sefaleti hakkında güzel bir yazıya denk geldim, meraklısına işte linki;
uyguladığı sistem yök tarafından engellenecek olan üniversite. sabancı'yı engelleyene kadar btün üniversiteleri bu sisteme geçirmek daha mantıklı olmaz mı? hangi insan evladı 18'inde ne olacağına doğru düzgün karar verebilir hem de hiçbir fikri olmadığı alanlar hakkında?
yönetimi tarafından görevlendirilen kişilerce, burası atatürk ü eleştirebileceğiniz bir okuldur gibi laflar edilip belirli kesimden öğrenci çekmek için prim yapmaya çalışan okulumsu.
Sadece bir üniversite, hani platon'un akademisindeki gibi kafalarda aşılmaz zincirler olmadan doğayı ve insanların eserlerini inceleyen ve geliştiren bir kurum. Bir kere kesinlikle bir üniversite olduğu dışında başka bir şey olduğunu iddia etmemesiyle ünlüdür ve bu açıdan eleştirilir. Rektörü bir politik parti başkanı gibi çıkıp da çığırtkan alkışlar arasında politik kurumları ve sosyal ve kültürel sınıfları birbirine düşürecek, taraf tutacak açıklama yapmaz. Bu rektörün ya da öğretim üyelerinin yetersizliği değildir; sadece akademinin tarafsızlığının ve düşünce özgürlüğünün korunmasıdır. sadece bir üniversite olduğu için diğer okullarda olduğu gibi meslek yüksekokulu gibi davranıp da 4 senelik üniversite eğitimini zorunlu derslerle dolduran bir anlayış sahip değildir. Bu üniversitenin öğrencileri, temel istenen dersler dışında kendi çekirdek derslerini de dahil olmak üzere neredeyse %60 dersini kendi inisiyatifi, arzusu, merakı doğrultusunda almaktadır. bir çok hocanın size beyefendi ve hanımefendi gibi davrandığı ve öğrenme işleminde öğrencilere yardımcı olmak için aldığı paranın karşılığını layığıyla verdiği bir kurumdur sabanci üniversitesi. Diğer okullardaki kişilerin tatminsiz ve etiksiz egolarından ziyade bilginin üstünlüğünün, onun paylaşılması ve beraberce üretilmesine verilen önem sayesinde, anlaşılabileceği bir kurumdur. işte tam da bu yüzden bu kurum sadece tam bir üniversitedir.
sanat ve sosyal bilimler programlarından giriş yapan öğrencilere sakıp sabancı bursu vermeyip, metin sabancı bursu veren, hayal kırıklığı yaratan üniversite. metin sabncı bursu, yurt ücretini kapsamıyor ve ayda 100 ytl daha az burs veriyor. bu bölümün ekonomi-yönetim bilimlerinden ya da mühendislik ve doğa bilimlerinden eksik kalır yanı yok, e neden o zaman bu üvey evlat muamelesi?
Bu sene yabancı uyruklu öğrencilerinden birine yurt çıkmamış üniversite. işin komik yanı 'nasıl olsa sen Türkiye'ye gelirken kendine kalacak yer ayarlamışsındır' şeklinde komik açıklamalar yapmışlardır.
uzay üssü görünümünde imkanlarıyla diğer üniversitelerden ayrılan öğrencilerini gelişmiş teknoloji ağıyla robotlaştıran
merkezinde bir bok heykeli bulunan * mis kokulu * istanbul dışındaki istanbul vakıf üniversitesi
en güzeli de ekonomi okuycam diye girip bilgisayar mühendisi olarak çıkmaktır. yurt üniversitenin en büyük sorunu şuanda studyleri * yurtodası yapmışlar yarı fiyattan öğrenci alıyolar