Bir eski sevgilim telekomunikasyon muhendisliginde okuyordu. Karsi komsum mekatronikte okuyordu. Bi kankam endustri muhendisligini bitirdi.
Baska samimi kimseyi tanimadim universite. Tabi ki turkiye nin onde gelenlerinden.
Ucuz olması sayesinde tercih edilen bir üniversite hiçbir zaman olmadı, seneler öncesinden, bugünlerde kullanılan online ve akıllı uygulamaları eğitimde kullanan, ayrıcalıklı mezunlar yetiştiren bir üniversitedir. Ailemin gelir düzeyi iyi olsaydı dünya çapında isim yapmış olmasa da koç ya da sabancı üniversitelerinde okumayı çok isterdim. Yurtdışında da yükseklisansımı ve belki de doktoramı yapabilirdim, bunlar hep hayat için motivasyon sağlayan artılar. Evet bir ailem vardı, benimle de ilgilendiler, eyvallah ama fazla fazla ilgileneceklerine, zamanında iyi gelir sahibi olup hem kendilerine hem bana katkı sağlayacak daha üst bir sınıfa entegre olabilirlerdi.
Neden mi böyle diyorum, bu sağ sol olaylarına zamanında babam karıştığı için hukuk, inşaat mühendisliği gibi bölümleri kazanmasına rağmen gidememiş, gitmiş alakasız bir bölüme yazılmış, yine bu olaylara karıştığından ötürü devlette üst kademelere gelememiş, sınavı kazanmasına rağmen mülakkattan elemişler, yani çok bambaşka bir hayatımız olabilirdi, ne oldu o olaylara karıştı da ülke mi kurtuldu, aha şimdi çalınan sorular yüzünden iyi bir üniversitede okuma şansını kaçırdık, ekonomik koşullar berbat olduğu için ve karşılığında yeterince kompanse etmedikleri için zamanında oradan oraya savrulduk durduk, arkadaşlar benim kayıp 5 senem var, ilk işimi buluncaya kadar geçen süreyi de eklersek 6.5 sene. Benim gibi olanların çoğu bu ülkede aynı şeyleri yaşadı. Ben o kaybolan seneleri telafi etmek için lisansüstü eğitimlere ve diğer yetkinlikleri kazanmaya yıllarca devam etmek zorunda kaldım, hem çalıştım hem okudum, hiç kolay değil. Aile kuramadım aile. Benim bir ailem yok. Millet gencecik yaşında yuvalarına kurarken ben onlara imrenerek bakmak zorunda kaldım. Daha neler var neler de burada anlatılacak konular değil, buranın konusu da değil, zaten yeterince uzattım.
bildiğim kadarıyla ilk sene herkes aynı dersi alıyor. şimdi ileride mühendisliği seçecek bir öğrenci ile tm bölümü okuyacak bir diğer öğrenci aynı ders olan calculus'ü alsın. bu aldıkları calculus eğer zor olursa ki türkiye'nin taşşaklı okullarında böyledir bu işler, tm bölümü okuyacak olan elemana haksızlık olacaktır. çünkü bu elemanın ileride ileri matematik ile işi olmayacaktır. eğer calculus basit olursa bu da mühendislik seçecek öğrenciye haksızlık olacaktır çünkü ileride göreceği tüm dersler matematikten ibaret olacak ve matematiğini ziyadesiyle geliştirmesi lazım.
ha eğer bu aldıkları derslerin kodları farklıysa o zaman sıkıntı yok fakat bildiğim kadarı ile kodlar da aynı. ne sikim iştir diye düşünürüm yıllardır.
istanbul dışından gelen öğrenci bu kadar fazla olmasa daha da güzel olacak olan okulumdur. bıktık artık her sene daha barzo tipler gelmeye başladı (kız erkek farketmez). artık daha çok büyükşehir görmüş kişilerin gelmesini talep ediyoruz.
rakipleriyle taban puanını nah eşitler dediğim üniversite, rakibi koç, lys de 17 000. olmuş öğrenciyi burssuz endüstri mühendisliğine alırken sabancı aynı bölüme 292 000. öğrenciyi almaktadır.
ayrıca neye göre kime göre ülkenin en iyi 5 üniversitesinden olmuştur, şahsen ülkenin en iyi üniversitelerinden birinin endüstri müh gibi bir bölümüne sırf paran var diye 292 000.(iki yüz doksan iki bin lan) olup girebiliyorsan öyle ülkenin amk ben.
edit: puanlari yukselmistir bu sevindirici bir durum ancak 98 000 lik başarı sirasi ile 12 000 den endustri öğrencisi alan koç un yanina hala yaklasamaz.
altta ki yazar kardesimiz guzel ortam neredeymis merak ettirmistir, herhalde okulu ele geçiren, babalari dandik ama artik nasilsa para kiran firma sahibi, bmw ve merso sahibi ogrenci tarikati gizli ve eglenceli ortamlar duzenliyor vay anasini.
nabiyonuz lan tum gun benim arabam ne kadar da guzel yanliyor ya diyip gururlaniyonuz mu
not:sabancisporluyum ve guzel de bir arabam var yani kimseyi cekemiyor degilim kodumun sonradan görmeleri sizi
okulun mevcut 2014 girişli mevcut öğrencilerinin %60 'ının yani çoğunluğunun başarı puanı 103.000 ila 292.000 arasındadır, 2013,2012 ve 2011 yılları içinde rakamlar aynı seviyelerdedir; yani öğrencilerinin çoğunluğu bu aralıktan gelmektedir, tercih yaparken haberiniz olsun da, sonra nereye düştüm ben demeyin.
Amerikan vari kampüs yapısı, düzenli kampüs yapısı, alternatif öğretim yapısıyla olmuş burası yeaaa dedirten üniversite. Machine shop laboratuvarında çeşitli işleme tezgahları vardır.
Tırlama ve hassasiyet üzerine yoğun çalışmalar yürütülerek, sanayide var olan talaşlı imalat problemlerine çözüm üretilmektedir.
Öğrenci profili son yıllarda çok bozulan okuldur. 7 sene zaman geçirip de bu yaz mezun olmayı başaran ben, okuldan mezun olduğum için çok memnunum okulun son hallerini gördükten sonra. Ayrıca son zamanlarda siyasi eylemler de okulda baş göstermeye başlamıştır ki, sabancı ahalisi genelde tepkisizlikleri ile bilinirler. Ancak özellikle mühendis yetiştirme konusunda Türkiye'nin en başarılı okullarından biri olduğuna kesin eminim. Çalıştığım ortamda odtu, boğaziçi, maltepe ve bilgi üniversitesinden gelen insanlar olduğu için bu kıyaslamayı yapabiliyorum.
bu sabah öğrencilerine gönderdiği bir elektronik posta ile "okulunuza kahve dünyası mı starbucks mı açılsın?" sorusunu sormuş olan okuldur. kararı en çok para verene göre değil de öğrencilerin doldurduğu anketten çıkacak sonuç ile verecek olamları takdire şayandır.