Sabah uykusuna vakit ayrılamayacak kadar yoğun günlere hazırlığın tek şartıdır. Uyandırır,kendine getirir,yaşadığını hissettirir. Bir süre sonra sabah uykusu yaptığınız dingin günlerde de sabah uykusunun hemen ardından keyif kahvesi olarak gelmeye başlar. Yatak keyfinin hemen ardından alınan ılık duş ve o yumuşacık bornozla koltuğa gömülüp içilen sert bir kahvenin yerini hiçbir şey tutamaz efenim.
komşu teyzelerin israrla her sabah icmek istedikleri kahve. işte bu zamanlarda sikinti oluyor, evimde hareket edemiyorum yeminle. her an her daim evinin temiz, mutfak tezgahin boş ve piril piril olmasi gerekiyor falan.
ofiste, sabah işlerini hallettikten sonra çaycı amcanın gelip bana az şekerli olanından masama bıraktığı bol köpüklü, sıcacık (sanırım azıcık da süt koyuyor, bize formülünü de söylemedi) içecektir. keyif saatidir, bulaşmayın bana işte. 2 dakika sonra benim olacak olan kahvedir. dört gözle kahvemi bekliyorum. (bkz: kahve tiryakisi)
Sabah icilen turk kahvesi insana kendini iyi hissettirir.
Iyi gorunmenin yolu da iyi hissetmekten gecmez mi zaten? Mochalar, mistolar, Macchiatolar, cappuccinolar, frappuccinolar hikaye. Turk kahvesi varken...
saat 10:00 - 10:30 arası içildiğinde odaklanmaya yardımcı olan sevilesi türk kahvesi. sadece sabah içmeyin öğleden sonra ve aksam da birer fincan türk kahvesi için kanserden ve diyabetten korunun, ayrıca zayıflatıcı bir etkisinin de olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. günde 3 fincandan fazla ve yemeklerden hemen sonra içmeyin. kaş yapıcam derken göz çıkartmayın.
Benim icin sabah kahveleri olandir. Kahvesiz kahvalti dusunemiyorum. Yani zaten sac rengim sebebiyle dusunme yetime veda ettim de. Ikinci kahve de sigara icin. Sigara icin derken, icin yani, sigara icin.
insanın kendine getirir. Ama sık sık içiliyor, izlediğim bir belgeselde anlatılanlara göre etkisini kaybediyor. Kahveye alıştıktan bir süre sonra ayıkamıyorsunuz!
Sabah kahvesi her zaman değil, yerinde ve zamanında içilmelidir. Kafein etkisi zamanla ters tepebilir. Dikkat edin.