Türkiye sahip olacağı için başta NATO ülkeleri olmak üzere, amerikanın kıçını tutarak gezmesine sebep olan, Rusya'nın ve Dünyanın en gelişmiş hava savunma sistemi.
Hakkında herkesin uzman olduğu bir savunma silahı. Kahvehanede adam s400'ün balistik analizini yapıyor. Arabanın kaputunu aç, radyatörü göster desen bir saat yüzüne bakar ne diyor ulan bu diye.
S-400'ler gelir, caydırıcılığımız pekişir.
Öpe öpe o masaya oturulur.
Doğu Akdeniz'deki hakkımızı söke söke alırız.
Chp'ye kalsa uluslararası konsorsiyum pay etsin, lütuf ederse bize de bi kemik atsın yeter.
Chp menfaatlerimizi koo-ruu-maz!
Hiçbir zaman da korumamıştır.
türkiye tarihinde ilk defa hava sahasının tamamını hatta daha fazlasını bu sistem ile her türlü uçak, balistik füze, seyir füzelerine kapatmıştır. artık daha güvenli bir şekilde uyuyabilirsiniz. F-22 dahil hiçbir avcı uçağı, insansız hava aracı, bombardıman uçağı bundan kaçamaz. dünyadaki en gelişmiş sistemdir. öyle ki, bunun geçmiş versiyonları bile F-117 Nighthawk gibi has stealth uçağı gerçek hayatta indirmiştir. Bunun bir üst versiyonu olan ve şu anda geliştirilen S-500 füze sistemi ki uydu dahil ne var ne yok indirebilecek güçte olacaktır, rusya ve türkiye tarafından ortak olarak üretilecektir. Darısı Su-57 nin başına... israil uçaklarının türk hava sahası üzerinde gezme devri de bitmiştir. yapıyorlardı böyle şeyler.
Orta menzilli hava savunma sistemi S-300'den geliştirilmiş yeni nesil Rus yapımı bir kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemidir. Sistemin NATO kod adı SA-21 Growler olup. S-400 1979'da S-300'ün ortaya çıkmasından hemen sonra 1980'lerin başında o zamanki adıyla Almaz Merkezi Tasarım Bürosu tarafından (günümüzde Almaz Bilimsel Endüstriyel Şirketi) Sovyetler Birliği'nde geliştirilmeye başlanmış ve gelişim süreci SSCB'nin dağılması nedeniyle uzun bir evrim olmuştur. S-400'ün S-300 sistemlerinden en önemli farkı daha fazla hedefi aynı anda takip edebilmesi ve gelişmiş elektronik karşıtedbirlere sahip olmasıdır. S-400 sistemine şu ana kadar pek çok devlet ilgi göstermiş olmasına rağmen yabancı bir ülkeye satış gerçekleşmemiştir. S-400'ün bir üst türevi olacak olan S-500'ün 2012'de üretim aşamasına gelmesi beklenmektedir.