öğrencinin "dünya varmış be kardeşim, ne günlerdi onlar beeea, atlattık allah a şükür, allah bir daha yaşatmasın" tarzı cümleleri sarfettiği haftadır.kişi pek çok badireler atlatmış, feleğin çemberinden defalarca geçmiş, sınavlarda soğuk soğuk terler dökmüş, kütüphane köşelerinde derslerle cebelleşmiş, sözlüğe girecek vakit bulamamış ve belki de uykusuz geceler geçirmiştir. her yönüyle zor zamanlardır. fakat (bkz: vize)ler ya da (bkz: final)ler bitmiş; kişinin ruhu sonuçlar açıklanıncaya dek bir gıdımcık da olsa huzur, sukut bulmuştur. sürekli entry girmektedir, arkadaşlarıyla takılmaktadır, kısa bir süreliğine de olsa ders kitabı, defteri vs. bir kenara atılmıştır; çünkü bunları görmekten gına gelmiştir artık. ders kelimesine bile tahammülü yoktur. gayet normal bir psikolojidir. geçicidir, daha doğrusu öyle olmak zorundadır. çünkü maraton tekrar başlayacaktır. kişi işte böyle bir (bkz: halet-i ruhiye) içerisindedir.
1 hafta boyunca içilesi, gezilesi, alemlere akılası, uyunası haftadır. tadından yenmez tek kelimeyle lakin başlıktada denildiği gibi sadece ilk hafta surer sonrada bitiverir hemen. hey gidi gunler dedirten başlıktır.
1.gün aman ha bir daha derslerin hepsini son güne bırakmayacağım, hergün düzenli çalışacağım hatta derslerde hocaları dinleyeceğim,
2.gün daha ilk konular başları kolay olur buraları sonra çalışırım,
3.gün hani benim tatilim o kadar sınavdan çıktık bi adam akıllı tatil yapamadık denir ve
4,5,6. günler dersler takılmaz,
7.gün eh geçen sefer nasıl yaptım son hafta çalışırım denilerek tam olarak tatil moduna girilir ve bi daha ki sınavlara kadar mutlu günler geçirilir. sonrası kısır döngü . . .
en güzel haftadır. sınav haftası "ulan şu sınavları bir atlatalım bak neler neler yapıcam" diyen insanın vuslata kavuşmasını ifade eder. keşke her hafta o hafta gibi olsadır.
sınav haftasında hep kafada hayali kurulan haftadır. ama genellikle hiç de hayallerdeki gibi geçmez.* planladığınız, yapmak istediğiniz şeylerin hiç birini doğru düzgün yapamazsınız. ama olsundur, o haftanın hayaliyle sınav haftası daha bi güzel ve rahat geçer.
an itibariyle başlamış olan zaman dilimidir. çekilen bütün işkenceler sona ermiş, kısa da olsa bir lale devrine girilmiştir. **. kaygılar, tasalar bir sonraki sınav dönemine ertelenmiş, "zamanı gelsin, allah kerim" lafı dillere dolanmıştır. keza sınav haftası sıkışan öğrenci bir dahaki sınavlara günü gününe çalışacağına, biriktirmeyeceğine söz vermiştir. amma velakin tehlike geçince, her şey eski hamam eski tastır. *
omuzlardan büyük bir yük kalkmıştır. ama çalışmak alışkanlık yapmıştır. birşeyler okumak not aramak geçer insanın içinden ilk gün. sonraki günler zaten itinayla yayılır insanoğlu.
şu anda tadı çıkarılmakta olan zaman dilimidir. stres, sıkıntı, baş ağrıları bir süreliğine de olsa uzaklarda kalmış, kabus gibi günler maziye gömülmüştür. yazar kişisi uzun süredir uzakta kaldığı sözlükle hasret gidermeye çalışmakta, nostalji yapmaktadır bir nevi bu satırları döşeyerek. "önümüzdeki sınavlara bakıyoruz, önemli olan katılmaktı" demek, günün anlam ve önemine uygun düşmektedir. *
zamanında ders çalışmanın gerekliliğinin kafaya dank ettiği zamanlardır. öğrenci milleti ah eder vah eder, kesip biçip ders çıkarır kendine; tabiri caizse gaza gelir. zamanla geçer bu psikoloji. ders çalışmaya dair sözler başka baharlara, başka vizelere, başka finallere ertelenir. olsundur, önemli olan katılmaktır.
"çayır çimen yata yata ooooooo" nidalarını ata ata üniversitenin en şukela çimlerinde yayılmacı bi politika izlenilen haftadır.derslere katılım %30 u geçmez. zaten o %30 da insan değildir.başka bişidir. çünkü o havada yaşadığın o kadar stresten sonra derse girmek de noluyo lan.