genel anlamda bilgidir. geyiklerle beraber çok şey öğrenilebilir sözlüklerden. zaten yazar olmadan önce de bilgi kaynağım ilk önce google amca sonra sözlüklerdi. sözlüklerdeki yorumlar daha samimidir. kimi zaman geyiğin *oku çıksa, troller azıtsa, yorumlar taraflı olsa da iyidir sözlükler. tabi bu öğrenilenler iyi fakat bir de sözlüklerin karanlık bir yüzü var. gelişimini tamamlayamamış, her şeyden çabuk etkilenen, iyiyi kötüyü tam manasıyla algılayamayan insanlar sözlükten kötü etkilenirler. bilgisayarı kapattıklarında gerçek hayatla sanal hayatı karıştırırlar. yanlış birşey söylediğinde annene bsgçk, kardeşine *tirtme dünyanı liseli falan dersen *i tutarsın. bilgisayarı kapattığında sanal alem biter. sözlüklerde ağır ceza, dayak gibi kaygılar olmadan rahat rahat yazarsın. en kötü ya çaylak olursun ya da hesabın silinir.
uzun lafın kısası yaptıklarını günlük yaşantılarında uygularsan durumun pek iyi olmaz. hayvanlaşmadan, çok kaptırmadan koşturalım sözlükte.
çok iyi sandığımız insanların bile bizi kandırmış olma ihtimali olduğunu, fırsatları olursa insanların ne kadar dönek, yavşak, üçkağıtçı, hileci, karaktersiz olabileceğini biliyordum. bunları kötü oldukları için bilerek ve isteyerek yaparlar sanırdım. meğer kafaları çalışmıyormuş. onu da burda öğrendim.
öyle insanlar gördüğünüzde normalde ilişkilerinizi kesip atıyorsunuz. ama burda görmeye devam edip neden öyle davrandığını zamanla anlıyorsunuz.
öğrenmek diyemeyeceğim ne yazık ki ama gündemi daha yakından takip etmemi sağlıyor sözlük.
sokakta ccc blabla ccc görsem noluyoz derim ama artık demiyorum.