kesinlikle herkesin müzik zevki farklıdır. göreceli falan gibi bilindik kavramlara girmek istemiyorum. tabii ki asıl konumuz bir kişini başkasının dinlediği müziğe laf etmesi. burada ince bir nüans var. eğer ki x kişisi, y kişisinin dinlediği müziğe laf ediyorsa bence problem yoktur. keza herkesin kendince kriterleri vardır ve iyi müziği, kötü müziği ölçülendirebilir. fakat ve lakin gözden kaçırdığımız bir nokta daha vardır. x kişisi y kişisinin dinledği müziği esas alarak karşısındakini hor görme gibi amaçlar güderse işin boku çıkmış olur. 'kıro, satanist, con con' gibi yakıştırmalar peşi sıra gelebilir. keza şöyle bi diyalogda yaşanmıştır.
+dur bakayım ne dinliyorsun sen?
-lamb of god.
+ne lan o satanistler gibi.
evet bunu söyleyen çocukluk arkadaşımdı. şakasına söylediğine inanmıştım ki..
+oğlum mert bozmuş kendini. satanist olmuş. saçlar, küpeler falan. uzak durun ondan.
bu diyalog kulağıma geldi ki gerçekten acı vericiydi.
ve şimdide son bir şey söylemek istiyorum nacizane. her konuda olabileceği gibi aslında burada da asıl konu eğitimden geçmektedir. kişilği oturmamış, yarım bilgililer tarafından her zaman bu tip yanlış önermeler yapılacak ve kişiliği oturmamış bu kişilerce de bu önermeler doğrulanacaktır. ne gerek vardır bilinemez ama klişe bir cümle yetişir imdada.
yok deme vatandaş, yemin ediyorum var böyle bir şey. ilk başta sadece popüler müziğe b.k atılıp "ben ne biçim aykırıyım görüyor musunuz?" amacı güdülüyor sanmıştım ama feci yamulmuşum.
sözlüğün müzik zevki, müzik gibi zevklerin tartışılamayacağı bir alanda bile hüküm verir. o ne derse odur. kazara çoğunluğun sevmediği veya dinlemediği bir albüm, şarkıcı veya şarkının iyi olduğu söylenirse, linç girişimi başlar. x şarkıcısının * bir parçası bile beğenilirse, ilgili yazar birden o şarkıcının fanatiği ilan edilir. "abi bak yanlış anladın"lara yer yoktur, demet dinleyen bizden değildir.