rüyaların gelecekten haber verdiğine inanlar harici gerçek olan olay. rüya dediğimiz şey bilinçaltımızın fışkırmasıdır sonuçta. rüyayı görürsün ya hatırlarsın ya hatırlamazsın o kadar. rüyadan bir şey elde edilmez. tabi rüya tabiri yazarı değilseniz açık ve net.
Her ne kadar rüyaların işaret de olabileceğine inananlardan olsam da katıldığım genelleme. Tut ki işaret kim o işarete göre hareket ediyor ki. rüya görünce baş ağrısı, ağır uyku, zihin yorgunluğu, yorgun uyanma görülüyor daha çok. Oyu rüya da muhtemelen yalandan umut gerçeği imkansizsa üzüyor. Şu sıralar en büyük düşmanım rüyalar bence dr gereksizler.
Kabus olsa korkutuyor , güzel rüya olunca da uyandığıma üzülüyorum. Gerçekten hiçbir faydası yok. Bazen malum oluyor ama onun malum olacak rüya olduğunu bilmediğimden yine işe yaramıyor.
Asla yaşayamayacağın anları, deneyimleri, heyecanları tatmanı sağlar. Ben kuş gibi uçtum, çok yükseklere zıpladım, çok hızlı koştum, sihir bile yaptım. Güzellikler yalnız görmesini bilenler için vardır.
Çok saçma sapan rüyalar görüyorum. Umarım bir işe yaramamaya devam eder. Yoksa her rüya tabirim çıksaydı şimdiye ayvayı yemiştim. Başıma gelmeyen kalmazdı herhalde.
-Geneva ve Winscoin üniversitelerinden araştırmacıların ortak yürüttükleri bir çalışmaya göre kabus görmek bizi gerçek hayatta karşımıza çıkacak korkutucu durumlara hazırlayabilir.
Araştırmacılar, 18 gönüllü ile yaptıkları çalışmada deneklere EEG başlıkları taktılar ve onları uyku sırasında birkaç kez uyandırarak rüya görüp görmediklerini ve gördükleri rüyanın korku içerip içermediğini sordular. Aldıkları cevapları kaydedilmiş EEG verileri ile karşılaştıran ekip, korkulu rüyalar sırasında beynin özellikle iki bölgesinde, inslua ve singluat kortekste sıradışı aktivite meydana geldiğini belirlediler. inslua bölgesi gün içinde duygusal tepkimizi değerlendirip tepki vermekten; singluat korteks ise vücudu tehditler karşısında vereceğimiz fiziksel tepkiye hazırlamaktan sorumlu.
Çalışmanın ikinci kısmında, 89 denekten bir hafta boyunca rüya günlüğü tutmaları istendi. Ardından MR cihazındaki deneklere korkutucu fotoğraf ve görüntüler gösterildi. Birçok korkutucu rüya gördüğünü belirten denekte bu görüntüler, beynimizin korku merkezi olan amigdala ve yukarıda belirtilen iki bölgede daha az aktiviteye sebep olurken, daha az veya hiç kötü rüya görmediğini belirten deneklerde aktivite hayli yüksekti. Ayrıca daha fazla korkulu rüyalar gören deneklerin (korku karşısında tepkileri kontrol altında tutmaktan sorumlu) medial frontal kortekslerinde de daha yüksek hareketlenme gerçekleşti. Geneva Üniversitesinden Lampros Perogamvras' a göre "Rüyalar, gelecekte göstereceğimiz tepkiler için gerçek birer eğitim kabul edilebilir ve bizi potansiyel tehlikelere karşı hazırlayabilirler."-
-popular scıence türkiye-
Toz pembe rüyaların ne işe yaradığı hakkında dayanaklı bir fikre sahip olmasam da kabusların bana bir şeyler kattığına emin oldum bu çalışma sayesinde.
iyi tarafı da var kötü tarafı da.
Öldüğünü veya acı çektiğini görürsün Bi bakmışsın uyandın sıcak yatakta sağsın gülümsersin.
Kötü tarafı da istediğin mutlu olacağın şeyler görürsün am uyandığında yanında kimse yok.
Batı bilinçaltını açığa vuruyor fikri üzerinde durur doğu geleceği haber veriyor fikrini benimser. ikiside doğru diyemez miyiz. bilinçaltı rüya yada hayal yolu ile geleceği planlayabilir.
Bir işe yaramasa da insanı etkiliyor. Beni genelde olumsuz yönde etkiliyor ama olsun. Sanki uyumamışım da 8 9 saat kötü bir filme maruz bırakılmışım gibi hissediyorum ve uyuduğum uykudan hiçbir bok anlamıyorum. Çok nadir güzel şeyler de gördüğüm oluyor onda da uyandığımda büyük bir hayal kırıklığıyla hay amk rüyaymış diyorum.