gerçek anlamda rusça öğrenenlerin antalyaya gitmekten nefret ettiklerini orada rusçanının sadece kız düşürmek için yada turistlere bişeyler satabilmek için kullanıldığını gördükçe kahr oldukları ve konuşmaktan soğudukları dil.
çok zor olmasına rağmen pek zorluk çekmediğim dil. gerçi önceki sayfalarda sövmüştüm yalan değil. lakin grameri hallettikten sonra yavaş yavaş bişeyler anlamaya başlıyorsunuz. rusya'ya gitmek, dili orada geliştirmeki en azından antalya'ya giderim göğsümü gere gere ruslarla konuşabilirim diyorsunuz. o özgüven geliyor.
rus kültürünü tanımaya başlıyorsunuz. geçen gün rus günleri diye bir etkinlik oldu okulda. ona gittim blini yedim çok hoşuma gitti. rus kültürünü az biraz tanımaya başladım. çok hoş lan.
dünyanın büyük bir bölümünde konuşulan dışardan çekici gözüküp içine girildiginde pekde bir heycanı olmayan öyle spontene sokakdan öğrenilmesi çok zor olan ciddi bir eğtim gerektiren dünyalar güzeli kızların ve sabah akşam içip dağıtan hiç bir işe yaramayan adamların konuştuğu bir dil.
şu dili işi düşmeyen öğrenmiyor. ya rus düşüreyim yada iş hayatımda lazım olur diye öğreniyorsunuz. gerçi başka niye öğrenecekseniz, akıl sağlığınız yerindeyse.
efendim malumunuz (başlığı) sebeb-i ziyaretim (vakti zamanında) rus diline talip olup, muvaffak olmam ile ilgili. 2 yıl kadar önce öğrenmeye başladık, ara verdik, devam ettik. velhasıl zor dil. öyle ingilizce gibi yuvarla gitsin olmuyor. kural manyağı olmuş dil. kelimeler ek almak için yarışıyor, padejler isimlere eklenmişken sıfatlar benim neyim eksik ben de alıcam deyip o da padejlere dahil olarak dilin öğrenme süresini 2'ye katlıyor. yine velhasıl kelam alacak verecek olayınız varsa * kasma, gönlü olan dile bakmaz. öğrenin gitsin ya en azından diğer insanlardan farkınız olur.
5.kuru bitirdim editi: 3 senede 5 kur bitirmişim. her biri 3 yıl X haftada 2gün(4saat)= 120 gün=7200 saat. vay arkadaş 7200 saattir dasvdanya, privet, erilse a,e alır. 2 halde y alır, 5 halde k alır. diye diye kendimi parçalamışım. grameri bir şekilde öğrendik ama pratik yok? onu nasıl halledelim hoca. hoca rus. napalım deyince rusyaya git diyor. turist kazandıracak ülkesine o da pragmatist :)
neyse bi ara fırsat bulursak antalya'ya akarız artık.
öğreneceklere tavsiyem editi: önce grameri hızlıca hallediyoruz. 6 padej isim hal, 6 padej sıfat hal. sonra kelime öğrenmeye yardırıyoruz. meramınızı anlatacak kadar kelime öğrendiniz mi yardırın pratik yapmaya. antalya'ya mı gidersiniz, moskovaya mı yoksa vkontakte'dan ruslara mı yazarsınız orası size kalmış. dasvidanya.
padejleri* dolayısıyla öğrenmesi oldukça zor olan fakat konuşması bir o kadar zevkli olan dil. tavsiyem; moldova, ukrayna gibi fakir ülkelerdeki 3-6 aylık kurslarla ucuza temeli alınabilir. sonrası kişiye kalmıştır. rus alfabesini okuyabiliyor ve yazabiliyor olmak sizi birçok barzodan sıyırır.
konuşması çok zevkli olan dildir. kendini daha rahat ifade edebildiğin ama ortalama eğitime sahip bir rusun bile ancak yüzde altmışını bildiğini düşündüğüm dildir.
kulağa en hoş gelen dillerdendir. konuşması da ayrı bir zevk verir. fakat öğrenim süreci her dilde olduğu gibi rusça'da da meşakkatlidir. fakat bu dili öğrenince rusya'nın soğuk insanlardan oluşan bir memleket olmadığını, aksine içine girildikçe cana yakın olduklarını görüyoruz.
melodik açıdan fransızca'yla kapışacak denli kuvvetli bir dildir. öğrenmesi ilk etapta zordur kiril alfabesinden ötürü; fakat oldukça eğlencelidir. yazıları sökmeye çalışırken beyninizi sürekli zorlarsınız, çünkü bazı harflerin türkçedeki karşılıklarıyla rusçadaki karşılıkları farklıdır. bulmaca gibidir başta, seviyeniz ilerledikçe işin zorlukları başlar. özellikle gramer olarak ağırdır, artikel muhabbetinin yanı sıra, fiilleri de bu artikellere göre çekmek kafa karıştırıcıdır, üstelik farklı zaman çekimleri de işin içine girince pes etme noktasına getirebilir. yine de bu noktada pes etmeyip devam etmek gerekir, zira o vakte dek çok emek verilmiştir. özellikle ekonomi, inşaat, turizm - otelcilik sektöründe bu dili bilenlerin avantajı vardır.
dil ve diş numaralarının bol olduğu slav dillerinin en daschaklısı. okuması, öğrenmesi yazması falan zor. inşaat ve turizm sektöründe ingilizceden daha makbul sayılır.
Dersine kursuna duzenli gidilmezse ve konu kacirilirsa siki tutturacak dildir . O degilde kakoy kakaya ne zaman farklilik gosteriyordu ya ? Vay arkadas .