tamamen bulundukları yerin getirdiği şanstır diye düşünüyorum. -60 derecede birbirine kafa tutacak iki ordu tanımıyorum. adamların halen kendilerinin bile ayak basma fırsatına nail olamadıkları toprakları var.
amerika böyle karlı kışlı buzlu yerlerde savaşmayı 1812 de denenişti ve canadaya saldırmıştı. sonra yenildi canadadakiler gaza gelip washington'a kadar ilerlediler. doymadılar beyaz sarayı yaktılar. meclisi yaktılar. sonra da sıkıldılar. gittiler büyük ihtimaille yakacak bir şey kalmayınca.
rusya'nın tek bir ırka sahip bir devlet olmamasındandır.
bizim ülkemizdeki tatlı su türklerinin kafası karışmasın diye dünyanın diğer federe devletleri de özellikle telaffuz edilmez.
rusya der geçeriz ama ülkenin resmi adı ''rusya federasyonu''dur.
tıpkı almanya'nın almanya federal cumhuriyeti olması gibi.
Soğuk ikliminden dolayı kimseye cazip gelmemesi olabilir. Rusya'da bıkmış olacak ki 1867'de 7.2 milyon dolar karşılığında alaska'yı amerika'ya satmıştı. Alaska amerika'nın en büyük eyaleti olmasına rağmen en az nüfus barındıran eyaletidir aynı zamanda. Buradan anlaşılacağı üzere o topraklarda hayat sürmek berbattır.
Toprakların sade bir yapıya sahip olmasından dolayıdır.
Bozkır koşullarında böyle büyük imparatorluklar kurulmuştur Asya'da ama hepsi yıkılmışlardır. Sscb de yıkıldı. Ben Rusya'nın doğal sınırlarının bu olduğuna inanmıyorum. ilerde zayıflayınca çeşitli Türk devletleri kurulacak ve hatta Türkler geçmişte olduğu gibi Ruslara üstünlük kuracaklardır.
gerekeni yapmış olsalardı sovyetler birliği olarak çok daha geniş toprağa sahip olacaklardı. demek ki gerekeni yapmamışlar ve bu olması gerekenmiş. zaten sınırın büyük kısmı buzullarla kaplı olduğundan bir halta yaramayan geniş topraklar olarak nitelendirilebilir. ancak ilerleyen dönemde, bu arazilerden de yer altı kaynaklarına ulaşılacak, belki gelişen teknolojiyle yerleşim birimi olarak kullanılacaktır. o yüzden evet, haksızlık amk. bize verin birazını.