https://galeri.uludagsozluk.com/r/2270708/+
akp'nin rumeli hisarı konser alanının ta ortasına oturttuğu garez mescidi tamamen gerçektir. lütfen alıcınızların ayarı ile oynamayınız.
4 ayda yapılmış mimarlık harikası. ama bir çok kulesine çıkılmasına izin verilmiyor. zarar vereceği için değil sanırım çünkü hisarın içine iğrenç bir ev yapılmasına müsaade edilmiştir. istanbul'a bir daha ne zaman giderim bilmiyorum ama eminim gittiğimde ziyaret edersem kulelerine yine çıkamayacağımı düşünüyorum.
tepeden kuş bakışı ile bakıldığında kale burçları istihdamlar hisar içi yolları birleştirince arapça bir yazı çıkıyor ortaya. herkes anlamıştır ama bilmeyenler için o arapça yazı: muhammed dir.
Sarıyer ilçesinin, Beşiktaş ilçesi ile Aşiyan Yokuşuyla ayrıldığı mahallesi ve semti.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün ayaklarından birine ev sahipliği yapmaktadır.
Yakın geçmişe kadar (10-15 sene önce) neredeyse tüm sokaklarının "Arnavut Kaldırımı" şeklinde iken şimdilerde belediyelerimizin yıllarca asfaltlama çalışmaları ile şuan, taşlarını koruduğu nostaljik ancak 2-3 sokağa sahiptir.
En meşhur "Arnavut kaldırımına" sahip sokağı olan ve Demet Sağıroğlu nun klibini çektiği o sokak buradadır. Aşiyan dan, Tevfik Fikret Müzesi önünden, Hisar kalesini yanından hisarın içlerine doğru inen yokuş.
istanbul da doğal olarak akan ender çeşmelerinden birine sahiptir. "Acı Çeşme" derler buranın yerlileri. Ancak yine bundan 10-15 yıl önce buz gibi ve bir bilek kalınlığında akardı şimdi ise 1 parmak kadar akıyor ama halen buz gibidir.
"Kaptan Köşkü" ve " Kale Dibi" olarak bilinen hoş boğaz manzaralarına sahiptir.
19. yüzyılın başlarında inşaatına başlanılan, Yusuf Ziya Paşa köşkü namı diyar "Perili Köşk" hisar sahiline bakmaktadır.
Halli fazla Yeşil çam sinemasına ev sahipliği yapmış tarihi ahşap köşklere sahiptir.
boğaziçi üniversitesinin tabiri caizse sahiplendiği semt. bu semtin her bir köşesinde boğaziçili öğrenci görülebilir, zaten bu durum okulun dört hatırı sayılır büyüklükteki kampüsünün bu semtte yer almasından kaynaklanır.
korkmayın! evet, merdivenler hiç güven vermiyor. tehlikeli de zaten. ama çıkın bir kereliğine yükseklere. çıkın, oturun tarihin merdivenlerine ve boğazı seyredin. bırakın o fotoğraf makinesini hiç olmazsa birkaç dakika, sadece rüzgarı hissedin. gözlerinizle ve hislerinizle çekin denizin fotoğrafını. bir kere de hislerinizin albümünü süsleyin!
yıllarca bitirilemeyen projeleri gördükçe hala 90 günde yapıldığına inanamadığım yapıdır. gidilip görülmesi, yapılış hikayesinin okunması, her bir kaleye tek tek çıkıp yükseklerde ve boğaza hakim olmanın hazzının yaşanması, fotoğraflar çekilmesi, saatlerce kaleye çıkılan merdivenlerde oturulup manzaranın seyredilmesi gereken yerlerin en başında gelir.
yapının bulunduğu, mevkinin de ismi olan yer ise istanbul'un en huzur veren yerlerinden biridir. bünyesinde bulundurduğu lokma, kale cafe gibi mekanlarla istanbul'u gözleriniz kapalı dinleyebilirsiniz. tabi ki tüm yazılanlar haftaiçi için geçerlidir.