milletvekilliği dokunulmazlığı kalkacak, bizim dönemimizde atanamayan öğretmen kalmayacak gibi benzerleri vardır. daha fazlasını bir başbakan iki erdoğan başlığında görebilirsiniz.
önceki diktatör dönemlerinde duymadığımız sözdür. eskiden insanların baş örtülerine, içki içip içmemelerine, aile yaşantılarına bal gibi karışılıyordu ve hiç bir lider de bunu inkar etme gereği bile duymuyordu. zaten inkar edemezlerdi çünkü herşey ortadaydı. demekki neymiş aslında rte diktatör değilmiş. demekki bu millet geçmişi aslında hiç unutmuyormuş.
kendininkine karıştırdığın ölçüde karışırsın. on yıldan fazla iktidardasın, bunuda nerdeyse son otuz yıldır önü açılan dini eğilimlere eğitimler borçlusun ve şikayet ettiğin konuya bak.
meşhur kurbağa ile akrep hikayesini bilmeyen yok gibidir.
hani, akrep derenin kenarına gelmiş karşıya geçecek, kurbağaya demiş ki "kurbağa kardeş! sırtına binsem de beni karşıya atıversen bir zahmet". kurbağa da ona dönüp "seni karşı kıyıya atması birşey değil de nâmın kötü, sokarsın-edersin neme lazım bir de canımızdan olmayalım durduk yere" demiş.
neyse efendim! madem başladık bilmeyenler için bitirelim; "öyledir-böyledir" derken akrep, kurbağayı ikna etmiş ve sırtına binmiş, derede su yüzüne çıkan küçüklü büyüklü taşlara basarak ilerler ve karşı kıyıya son zıplayışlarını yaparken akrep, zehirli iğnesini saplayıvermiş kurbağanın kaba etine. kurbağa yaptığı hatayı hayatıyla ödeyeceğini anlamış fakat iş işten geçmiş, olan olmuş bir kez.
son nefesini vermeden titreyen ağzından şu sözcük dökülebilmiş; "neden?". karşı kıyıya varmanın mutluluğu içinde akrep yanıt vermiş; "ne yapayım! huyum bu benim. hem ne demişler; "can çıkar huy çıkmazmış"".
rte'nin belki de ülkenin yarısının akp'ye oy vermemesi gerçeğini göz önünde bulundurarak insanları rahatlatmak için söylediği gerçekliği tartışılır sözdür.
arkasında aranacak fazla bir şey olmayan başbakanın sözüdür. günlük hayatta halkın huzurunun ve refahının bozulmaması için alınan bazı tedbirlerin hafiflemesini amaçlamıştır kanımca.
(bkz: alkol yasağı)
(bkz: öküz altında buzağı aramak)
rte'nin seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında akp'ye oy versinler ya da vermesinler kimsenin yaşam tarzına karışmayacağımıza namusumuz üzerine söz veriyoruz şeklinde söylediği sözdür.
rte bunu söyleme ihtiyacını neden duymuştur? çünkü bu ülkede ciddi kaygılar var. yarın bir gün başkanlık sistemi gelirse nasıl icraatler olacağına dair kaygılar var. ülkede muhafazakarlığın arttığı gerçeği var. bu sözler kimleri ne kadar rahatlatabilecek merak konusu.