kisilerin yargılama makamındakiler hakkında fikir beyan etmesi garipsenecek bir durum degil ama bunu belli bir otoriteyi temsil eden kisi soyluyorsa durup yahu ne oluyor demek gerekir. vatandas rıza bunu diyebilir, elestirebilir neticede yargı mensupları kutsal insanlar degiller. hatırlasanıza ergenekon kumpası doneminde satılmıs hakim ve savcıları nasıl elestiriyorduk? fakat bu elestiriyi devletin en yuksek makamındaki kisi soyluyorsa orda dur demek gerekir cunku bu otoritenin yargıya etki etmesi anlamına gelir. zaten ulkede kimsenin hukuka guveni kalmamıs zaten siyasi bir cok karar cıkmıs mahkemelerden (papaz brunson olayı) bu iyiden iyiye guveni zedeler insanlar zamanla ihkak-ı hak yoluna gitmeye kalkar ki bu durum toplumlar icin yıkımdır.
fetö ve pkk ile el ele verdiği kumpasta ben bu davanın savcısıyım demiş takunyalının gideri, millette göre göre, bile bile seçmiştir bunu. en nihayetinde yolsuzluk soruşturmaları adliyede değil sandıkta çözülmüştü bu ülkede. gün gelip keserin sapı döndüğünde kimsenin zırlamaması dileğiyle okuyorum sadece.
Cübbesini iliklemeye çalışan savcılar sayesindedir.
Kula kulluk edersiniz, mesleğinizin gücünü ve saygınlığını görmezden gelirseniz adam kimsin de der, lan da der.
O yetkiyi vermeden önce düşünecektiniz. Çıkarı için iktidar yalakası olanların ağzına da sıçabilir. Ben izin veriyorum.
Edit: imla
demek oluyor ki reis bu savcıya dişini geçirememiş ve yerine başka birini atayamamış. ölüyü diriyi öptü, sıra bu savcıya geldi. nasıl olduysa onu gözden kaçırmış. ama yakında onu da ekarte edecek gibi görünüyor. ne de olsa sa başkan da o, savcı da o ( bir zamanlar ''düzmece ergenekon'' davasının savcısıyım diyen kişi) cumhurbaşkanı da o, çocuk yapma hakkında kadınlara akıl veren de o, beslenme uzmanı da o, varlık fonu başkanı da o,
demek ki neymiş? devlet şöyle diyor: ben ne kadar istiyorsam sen o kadar özgürsün ve biz ne istersek sen onu yapmakta özgürsün.
kölelik hiçbir zaman kaldırılmadı sadece herkesi kapsayacak kadar genişletildi.
not: işler doğal seyrine bırakılırsa bireysel özgürlükler geri kalır ve hükümetler güç kazanır. ( thomas jefferson)
soru: türk yargısı bağımsızdır, özgürdür diyen reis değil miydi?
savcı da çıkıp "ben cumhuriyet savcısıyım" diyememiş.
ben şahsen savcı olsam, basını toplarım, yandaş basını da çağırırım, şunu derim.
"ben cumhuriyet savcısıyım, benim mesleğimin başındaki cumhuriyet ünvanı hiçbirinizde yok, çünkü o ünvanı bana atatürk verdi, gerekli gördüğüm takdirde cumhuriyet değerlerini hepinize karşı savunabilmek için..."
yok mu bunu diyecek bir tane "cumhuriyet" savcısı?
t: türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanına yakışmayan söylem.
hisseli harikalar kumpanyasıdır. burada kazanılan büyük hisse yine reisin olacak, savcının attığı pası partisinin lehine değerlendirip bir gol daha atacak ve buradan yine oyları hamuduyla götürecektir. yıllardır din iman üzerinden yürütülen bu polemik siyaset sahnesinde geçer akçedir.