türkiye ezgilerini ruhuyla yoğurup yeniden seslendirmiştir, her parçası bu kadar mı güzel olur dedirten nadir sanatçılardandır.
bazı parçaları alır sizi, kaldığınız yere götürür. sızlatır içinizi.
tuvalı gırtlak türkücüleri * huun huur tu ile white dragon diye bir albüm hazırlamışlardır ki; pek bi lezzedlidir. "jeyran" diye bir şarkı vardır albümde, "bu ne güzel mutluluk verici ezgi lan" diye ağlatıcaktı resmen. dayının mayası sağlamdır.
Pamuk dede görünümü, uzun saçları ve garip huşusu ile kendini bana yenice tanıtan Ross Daly; 1952 doğumludur ve irlandalıdır ! Babası büyükelçi olduğundan olsa gerek onunla geze geze, müziğe olan yeteneği ile farklı kültürlerin müziklerine sarmalıyor kendini. 1975 yılında Girit'e taşınır ve Girit Müziği'ni öğrenir öğretir. Tarafınca Osmanlı Müziği olarak adlandırılan Klasik Türk Musikisi'ne de özel bir ilgiyle yaklaşır.
Müziği çok ama çok zengindir. Alışık oryantalist bakış açılarını müziğinde görmek güçtür. Kafa karışıklığı yoktur. Öylesine derin hazmetmiştir ki şaşılır, haz alınır. Müziğin teorisinde olduğu kadar uygulamasında da üstaddır. Lir-Kemençe, Rebab, saz-bağlama, ud, tambur çalmaktadır. Lir olarak tabir edilen kemençe türlerine karşı özel bir ilgisi ve yeteneği bulunmaktadır, hatta 1990 yılında olsa gerek yeni bir kemençe türü-biçimi-şekli oluşturmuştur.
Müziği mutlaka dinlenmeldir! Müziğimizi bazen onun elinden tekrar keşfedildiğini fark edince, insan biraz bozarıyor ama olsun, ziyan değil.