millet olur öyle çok biliyorsanız siz gönderin falan demiş. şimdi öyle uzaydan muzaydan pek anlamam çok da ilgilenmem bana dünya yeter diyenlerdenim. ama haberi bu sabah okudum iyi bir güldüm.
biz ticaret hukukunda, tacire, iş yaparken basiretli iş adamı gibi davranacaksın deyip, hata yaptığında hukuki yollarla düzeltme imkanı vermiyoruz. bunlar tüm dünyaya robotumuzun şarjı bitti diyebiliyor. adamlar kuyruklu yıldıza ulaşsın diye 10 yıllık yolculuk yaptırmışlar uzay aracına, denk de getirmişler helal olsun da yazık be. her türlü ihtimal düşünüldüyse bu da düşünülmeliydi. sonuçta basit bir olay değil, geri dönüşü de yok.
dedim ya anlamam uzay muzay. belki normaldir bu ama bana hiç normal gelmedi.
güneş panellerinin ters gelmesinden kaynaklanmıştır. sondaj çalışması denilen bir şey gerçekleştirmeye çalışmış ve kendini uyku moduna almıştır sabah 3 gibi. fakat enerji biriktirene kadar sistemlerin çoktan kapanacağı düşünülmekte.
bu işler byledir. ilkinde genellikle çok verim alamazsın. ama bir başlangıçtır. apollo 11'e kadar kaç deneme yapıldı, bir düşün "bataryaya üflesinler, çalışır" demeden önce.
projeyi yapan, esa. (avrupa uzay ajansı, "ab" de denilebilir tam olmasa da) kuyruklu yıldızın adı 67p, rosetta, philae'yi taşıyan uzay aracı. philae, test gerçekleştiren küçük robot.
Biz halen ayfonların androidlerin şarjının yetmemesinden şikayet edelim. Adam koskoca uzay aracına 1200mah batarya koymuş amk.
Tanım: Şarj probleminin sadece dünyaya mahsus bir problem olmadığını gösteren hadise. Bi kuyruklu yıldıza da gitseniz yanınıza şarj aletinizi ve yedek bataryanızı alınız.
(bkz: Ka fa 1500)
güç tasarruf moduna alsınlar geri dönecek kadar yeter. Hiç olmadı venüsten dünyaya doğru yokuş aşağı vurdursunlar. Ha dediklerimi yapmazlarSA da kuyrukluyıldızdan aşşaa rosetta..
3g yi kapatıp ekran parlaklığını düşürür ve açık uygulamaları kapatırsa problem kalmaz. amk sen 11 yıl bekle kader anında şarj bitsin. aklınıza sokayım nasa diye.
koskoca esa'nın salaklığıdır. anasını satayım milyonlarca kilometreye uzay aracını gönderiyorsun, dünyanın 45 yıl sonra yanından geçecek göktaşının hangi şehirlerden hangi saatte gözükeceğini bile hesaplıyorsun da uzay aracını park edeceğin noktayı hesaplayamıyorsun. siz almayın beni projeye kalın göt gibi. alet kaldı şimdi orada.