her ortamda, her yerde içebileceği en iyi içkiyi tercih eden; yermek bir yana saygı duyulması gereken kişidir. yalnız rakı söylerken suratına aval aval bakan ve rakı adabını bilmeyen garsona önce biraz ayar vermek zorunda kalabilir. zira garson büyük ihtimalle rakının içine ılık su koyacak ve buz atacaktır.
60 yaşlarına yakındır, 18'li yaşlarından beri su niyetine tükettiği içki rakıdır. Hem rock müzik hem de rakı sever. Tasvip edilmese de insanların alışkanlıklarına karışmamak lazımdır. Bir de genellikle erkektir bu insan ve eşi varsa yanında onun da beyaz şarap tüketmesi adettendir.
içtiği içki çeşidi ile ortamın alakası olduğunu düşünmeyen ve saygı duyulması gerekilen kişidir. "rock müzik dinlerken sadece bira mı içilir?" diye sorar adama, adam da kalır öyle.
izmir'de arka sokak bar adlı bir mekanda her pazartesi rakı gecesi ve 45'likler konsepti adı altında yapılan durumdur. çokta yadırganmaması lazım gayette ho$ oluyor.
edit: rakı illa beyaz çoraplı, tespihli, takım elbiseli değildir. rakı bir tarzdır. sizlerin cicili bicili şemsiyeli kokteyl bardaklarınıza esir olmaz. özgürdür. tek aşkı sudur. alsancakta bir balkonda en güzel kızın elinde de, silivride koyun sulayan bir dayının heybesinde de olabilir. rakı her ortama yakışır ama herkes rakıya yakışamaz...
yadirganacak bir durum yoktur.
rakı içmenin üslubu diğer sert ickilerle aynıdır. Rakı illaki Türk Sanat müziği dinlerken içilecek diye bir kaide yoktur. müzik evrenseldir ama tatlar ve kokular kişiye göre değişebilir.
Rakının ortamı insandır, mezesi de sohbettir. Dinlenilen müzik sohbete yön verir. içen kişi kokteyli değilde rakının tadını tercih ediyordur.
Yeter ki bokunu çıkartıp ona buna sataşarak eğlenenlerin keyfini bozmayin. Eğlenmenize bakın.
Arkadaşlar; Belirli bir promilin üstünde "ıslak ıslak" şarkısını istek yapıp, "ben feleğin su çarkına çomak sokarım" kısmında bağıra bağıra eşlik etmek kısmı var ya..
Rakı içip deneyin, anlarsınız..